Κοροναϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός στα μεγάλα νησιά - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 προκρίνει η κυβέρνηση

Κοροναϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός στα μεγάλα νησιά - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 προκρίνει η κυβέρνηση

Το απόγευμα της Τετάρτης θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά


Σύντομα ξεκινάει ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων των νησιών με περισσότερους από 10.000 κατοίκους, τη στιγμή που θα γίνουν ανακοινώσεις αύριο σχετικά με τα ταξίδια, τα SMS και την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Το σχέδιο για το πώς θα πραγματοποιηθεί η «Επιχείρηση Ελευθερία» στα μεγάλα νησιά, θα παρουσιαστεί από τον Γενικό Γραμματέα Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, καθώς θα συζητηθεί στην τακτική εβδομαδιαία συνάντηση του πρωθυπουργού με την επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ακόμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αλλά και τοπικοί φορείς των νησιών.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000.

Σημειώνεται ότι ο κ. Θεμιστοκλέους είχε δηλώσει πως «έχουμε τόσα πολλά μικρά νησάκια και επειδή είναι τόσο δύσκολο να προμηθεύονται εμβόλια, αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε ολόκληρους τους πληθυσμούς σε μία φορά, έχοντας ως σκοπό να είναι σε θέση να δεχτούν τουρίστες όταν οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί και είναι πλήρως προστατευμένοι».

Αύριο οι ανακοινώσεις για SMS, ωράριο και απαγόρευση κυκλοφορίας

Παράλληλα αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή του υπουργείου Υγείας με αντικείμενο τα για τα SMS, τις υπερτοπικές μετακινήσεις, αλλά και θέματα λιανεμπορίου σχετικά με το click away και click inside, όπως επίσης και ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων.

Μέχρι τις έως τώρα πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο που προκρίνεται είναι απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει από τις 00.30, αντί 11:00 το βράδυ.

Αναλυτικότερες ανακοινώσεις θα κάνει το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ