Κορωνοϊός: Πόσοι είναι πραγματικά οι «πλήρως εμβολιασμένοι» – Δραματικές εκκλήσεις από κυβέρνηση και επιστήμονες

Η υστέρηση στην τρίτη δόση εκτοξεύει τους «σκληρούς» επιδημιολογικούς δείκτες

Ένα συνταρακτικό δεδομένο για την κατάσταση, η οποία σοβεί, αυτό το χρονικό διάστημα, στο σύστημα Υγείας των ΗΠΑέδωσε χθες, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Washington Post: Τριάντα έξι (36) ώρες χρειάστηκε το προσωπικό του νοσοκομείου του Ρόουντ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, προκειμένου να εξασφαλίσει μία απλή κλίνη νοσηλείας σε έναν ασθενή με νόσο COVID – 19… «Νοσοκομείο συντετριμμένο από τον νέο κοροναϊό», χαρακτήρισε με νόημα το ίδρυμα η Washington Post.

Σημειώνεται ότι μόλις το 42% του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ έχει ήδη λάβει την τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού.

Οι ΗΠΑ δεν είναι πολύ μακριά από τη χώρα μας…

Ένα συνταρακτικό δεδομένο για την κατάσταση, η οποία σοβεί στη χώρα μας, έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου: «Υπάρχουν περίπου 800.000 συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν “κλείσει” καν το ραντεβού τους για να λάβουν την τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού…».

Στο ως άνω δεδομένο, το οποίο έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου, πρέπει να αθροίσουμε επίσης τους 500.000 ανοσοκατεσταλμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι, χωρίς την ευθύνη οιουδήποτε, δεν έχουν λάβει ακόμη την τέταρτη, τη δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού…

Συντριπτικό επίσης το δεδομένο, το οποίο μας έδωσε σήμερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου: «Το 93,4% των θανάτων από επιπλοκές της λοίμωξης COVID – 19 αφορά είτε ανεμβολίαστους, είτε ασθενείς οι οποίοι δεν είχαν λάβει την τρίτη δόση…».

Με άλλα λόγια, οφείλουμε να προσμετρούμε πλέον στους πλήρως εμβολιασμένους όχι τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν λάβει τις δύο δόσεις των διδοσικών και τη μία δόση του μονοδοσικού εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού, επειδή αυτός ο τρόπος σκέψης αντιστοιχεί σε προηγούμενη φάση της πανδημίας. Βρισκόμαστε στη φάση της τρίτης, ενισχυτικής δόσης των εμβολίων και της τέταρτης, ενισχυτικής δόσης για τους ανοσοκατεσταλμένους…

Άρα, η χώρα μας δεν «μετρά» περισσότερους από 4,5 εκατ. πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, εκείνους, δηλαδή, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη και την τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, η Μαρία Θεοδωρίδου, η Μίνα Γκάγκα, ο Θάνος Πλεύρης, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι έχουν επισημάνει, τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες, την αδήριτη ανάγκη όλοι οι κάτοικοι της χώρας μας να λάβουν και τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά του νέου κοροναϊού.

Μήπως ήρθε η ώρα να λάβουν σάρκα και οστά οι ως άνω δραματικές εκκλήσεις των κυβερνητικών στελεχών και των ειδικών επιστημόνων;

Μήπως πρέπει να αυξήσουμε τάχιστα τους μόλις 4,5 εκατ. κατοίκους της χώρας μας, που έχουν ολοκληρώσει και τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων;

Μήπως οφείλουμε όλοι μας να τρέξουμε πάλι;

 

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS