Πλεύρης: Επαναφορά μέτρων το φθινόπωρο αν δείξει δυναμική η πανδημία

Πλεύρης: Επαναφορά μέτρων το φθινόπωρο αν δείξει δυναμική η πανδημία

Από 1η Ιουνίου μπαίνει τέλος στη χρήση μάσκας και στα σχολεία, με την εξαίρεση των εξετάσεων , σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, ωστόσο το υπουργείο Υγείας ήδη προετοιμάζεται για τον Σεπτέμβριο σε σχέση με την πανδημία του κοροναϊού, όπως επισήμανε ο Θάνος Πλεύρης.

Αρχικά, ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι «η μάσκα διατηρήθηκε στις εξετάσεις στα σχολεία όχι από επιδημιολογική άποψη, αλλά για να υπάρχει ένα επιπλέον προστατευτικό μέτρο, για να μην νοσήσει κάποιο παιδί και χάσει τη δυνατότητα να λάβει μέρος». 

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο υπουργός είπε πως «μπήκα κι εγώ στον προβληματισμό γιατί να μην μείνει η μάσκα για 15 ημέρες, αλλά ήταν σαφής η εισήγηση της επιτροπής».

Ακόμα, ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε και για τον σχεδιασμό όσον αφορά τον κοροναϊό από το φθινόπωρο και απάντησε ότι «το αρχικό σχέδιο είναι να υπάρξει επαναφορά μέτρων, εάν και εφόσον δείξει δυναμική η πανδημία».

«Το ένα σενάριο που ελπίζουμε να υλοποιηθεί είναι ότι ο κοροναϊός θα ακολουθήσει τη λογική των άλλων πανδημιών, οι οποίες από το δεύτερο προς τρίτο έτος πάνε σε ενδημική φάση, για να πάμε σε απαραίτητα και όχι αυστηρά μέτρα», τόνισε ο κ. Πλεύρης, συμπληρώνοντας, ωστόσο ότι«αν δούμε κατάσταση έξαρσης ή κάποια μετάλλαξη, τότε όλα είναι στο τραπέζι».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπαίνουμε σε φάση συμβίωσης με τον κοροναϊό, ώστε τα μέτρα να αφορούν τις ομάδες που είναι ευάλωτες. Η αίσθηση είναι ότι δεν θα πάμε σε πίεση στο ΕΣΥ αλλά σε μέτρα για τις πιο ευάλωτες ομάδες», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Όσον αφορά στο εμβόλιο, είπε πως «ευελπιστούμε από Σεπτέμβριο να έχουμε ένα εμβόλιο που θα κινείται στη λογική αυτού της γρίπης και να είναι ετήσιο. Ευελπιστούμε να έχει ξεκαθαριστεί αυτό τον Ιούλιο για ν ξέρουν οι πολίτες ποιος είναι ο προγραμματισμός».

Τέλος, για το ενδεχόμενο εμβολιασμού κατά του κοροναϊού ξανά από τον Σεπτέμβριο, ανέφερε ότι «οι πιθανότητες είναι συντριπτικές ότι θα υπάρξει αναγκαιότητα εμβολιασμού τον Σεπτέμβριο, σίγουρα για τον γενικό πληθυσμό και τις ευάλωτες ομάδες», αφήνοντας ανοιχτό το τι θα αποφασιστεί για τα παιδιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS