Κορωνοϊος: Γεμάτα τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα -Υψηλά τα ποσοστά ανεμβολίαστων σε ιερείς και μοναχούς

Κορωνοϊος: Γεμάτα τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα -Υψηλά τα ποσοστά ανεμβολίαστων σε ιερείς και μοναχούς

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησαν οι Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας και Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου και τοποθετήθηκαν επί της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας, τώρα που πλησιάζει η χειμερινή περίοδος.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο έκλεισε όχι μόνο με εισαγωγές ασθενών από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από νοσοκομεία των γύρω περιφερειών «τα οποία γεμίζουν σιγά –σιγά».

Δύσκολος ο χειμώνας

«Είμαστε σχεδόν στο 100% της διαθεσιμότητας» τόνισε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε ότι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργούν την ανησυχία για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα στα νοσοκομεία.

Υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων σε ιερείς και μοναχούς

Ο κ. Τζανάκης πρόσθεσε ότι ενώ οι περιοχές αυτές έχουν θύματα ή περιστατικά σοβαρής νόσησης σε κάθε γειτονιά, οι άνθρωποι δεν πείθονται να εμβολιαστούν, καθοδηγούμενοι είτε από έναν προσωπικό τρόπο ζωής, είτε από ανθρώπους με ιδιοτελείς σκοπούς που τους παρασέρνουν.

Να ενημερώσει ο ΕΟΔΥ για τα ποσοστά εμβολιασμού σε ιερείς και μοναχούς

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, εκτιμά ότι το 60%, 70%, «ίσως και παραπάνω» των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι με βάση τοπικές μετρήσεις που ο ίδιος πραγματοποιεί. Στους μοναχούς και τις μοναχές στα μοναστήρια, υπολογίζει το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο 80% με 90%.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πέθανε ο μοναχός ηγούμενος της Κρουσταλλένιας, Δαμιανός -μόλις 54 ετών από κοροναϊο, εδώ στη μονάδα της Κρήτης», τόνισε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων, όπως γνωρίζουμε για τους γιατρούς ή για τα παιδιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ