ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ασθενών της ομάδας Β

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για άλλους 800.000 με 900.000 πολίτες, ηλικίας 18 έως 59 χρόνων, που πάσχουν από σοβαρά χρόνια νοσήματα καρδιαγγειακής, αναπνευστικής, μεταβολικής κλπ φύσεως.

Πρόκειται για τη μεγάλη ομάδα των ασθενών Β όπως ονομάζεται στο πρόγραμμα προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και περιλαμβάνει τους πάσχοντες πχ υπέρταση, άσθμα, σακχαρώδη διαβήτη και πλήθος ασθενειών που κατά τους ειδικούς συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση λόγω κορωνοϊού.

Ο εμβολιασμός των ασθενών της ομάδας Β θα δώσει σημαντική ώθηση στην «Ελευθερία», καθώς θα ολοκληρωθεί η θωράκιση των ευπαθών ατόμων εκτός των ηλικιωμένων.

Ακολουθούν οι ηλικίες 55-59 και 50-54

Μέχρι το τέλος του Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους υγιείς πολίτες, με την πρώτη ηλικιακή ομάδα να είναι εκείνη των 55-59 χρόνων και αμέσως μετά να ακολουθήσει η ομάδα των 50-54 χρόνων. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στη χώρα μας, ο εμβολιασμός θα γίνεται με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια (pfizer-BioNTech, Moderna, Astrazeneca, Johnson and Johnson), σε όλους τους ενηλίκους πολίτες, με εξαίρεση του εμβόλιο της Astrazeneca, που δεν θα χορηγείται στα άτομα ηλικίας 18-30 χρόνων.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS