Κιβωτός του Κόσμου: Επανέλαβε τις καταγγελίες για σεξουαλικής κακοποίηση ο 19χρονος - «Είπε την αλήθεια», λέει παιδαγωγός

Κιβωτός του Κόσμου: Επανέλαβε τις καταγγελίες για σεξουαλικής κακοποίηση ο 19χρονος - «Είπε την αλήθεια», λέει παιδαγωγός

Ο νεαρός έχει καταγγείλει ότι έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον πατέρα Αντώνιο


Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει πλέον οι καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων, που φιλοξενούνταν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, την ώρα που οι αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ο 19χρονος που έχει καταγγείλει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου, κατέθεσε συμπληρωματικά στους δύο εισαγγελείς ανηλίκων.

Ο 19χρονος έχει καταγγείλει ότι έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον πατέρα Αντώνιο, τον ιδρυτή της οργάνωσης, και κλήθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές, όπως αναμενόταν, σε συμπληρωματική κατάθεση.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αναφέρουν ότι στη συμπληρωματική του κατάθεση ο νεαρός επιβεβαίωσε τα αρχικά λεγόμενα της πρώτης κατάθεσης.

Επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του πρώην παιδαγωγός της ΜΚΟ

Πρώην παιδαγωγός της δομής στην Καλαμάτα, υποστηρίζει την καταγγελία του 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση, που άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Η πρώην παιδαγωγός, λοιπόν, την οποία επικαλείται στην κατάθεση του ο 19χρονος μίλησε στο protothema.gr τονίζοντας πως «το παιδί δεν είπε ψέματα». «Δεν είπε κάτι παραπάνω ούτε κάτι λιγότερο, από αυτά τα οποία ήταν η αλήθεια. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο», σημείωσε και διευκρίνισε: «Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πουν πράγματα, όμως δεν μπορώ να σας δώσω τα ονόματά τους. Είχα απολυθεί καιρό πριν. Και ακριβώς επειδή ήμουν εκεί που ήμουν, τα παιδιά με εμπιστεύονταν και επειδή ήμουν απομακρυσμένη από τη δομή μπορούσαν να μου μιλήσουν άνετα».

Ρωτήθηκε επίσης αν έχει επαφή με το παιδί και απάντησε: «Βεβαίως. Είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά για ό,τι χρειαστούν. Είτε καταθέτουν είτε δεν καταθέτουν. Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι καλά τα παιδιά».

Επίσης, σήμερα έγινε άλλη μία κατάθεση, από πρώην τρόφιμο της δομής της Κιβωτού ο οποίος διαμένει στην Ολλανδία. Ο συγκεκριμένος καταγγέλλων κάνει λόγο για σωματική κακοποίηση. Μάλιστα, στην κατάθεσή του έκανε λόγο για βαριά σωματική κακοποίηση που περιλάμβανε ξυλοδαρμούς και τιμωρίες.

Στην κακοποίηση αυτή του τροφίμου που διαμένει στο εξωτερικό, φαίνεται, σύμφωνα με το Mega, να συμμετείχαν και δύο πρόσωπα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και έχουν απομακρυνθεί από την δομή.

Εκτός των δομών της Κιβωτού ο πατέρας Αντώνιος

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ότι με διάταξή τους οι εισαγγελείς ανηλίκων, οι οποίες διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, αποφάσισαν την απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου από την Κιβωτό του Κόσμου για λόγους προστασίας των ανηλίκων.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί αυτεπαγγέλτως προχώρησαν στην κίνηση αυτή, που αφορά εκτός από τον πατέρα Αντώνιο και τρία ακόμα πρόσωπα για λόγους προστασίας των ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή. Με βάση αυτή τη διάταξη απαγορεύεται στα τέσσερα πρόσωπα να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την Κιβωτό του Κόσμου.

H εισαγγελική διάταξη ισχύει για ενενήντα μέρες και μετά θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Αφορά τα τέσσερα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο κάδρο των ποινικών ερευνών. Με την κίνησή τους αυτή οι εισαγγελείς αποσκοπούν στο να παραμείνει μακριά από τα ανήλικα ο πατέρας Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα για να μην μπορούν να επηρεάσουν τα ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ