Κιβωτός του Κόσμου: Το έγγραφο με τις «εντολές» στους παιδαγωγούς για τα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά

Κιβωτός του Κόσμου: Το έγγραφο με τις «εντολές» στους παιδαγωγούς για τα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά

Έγγραφο το οποίο μοίραζε η «Κιβωτός του Κόσμου» στους παιδαγωγούς των δομών είδε χθες το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την παραβατική συμπεριφορά των τροφίμων.

Το έγγραφο -που αποκάλυψε η ΕΡΤ- έδινε η «Κιβωτός του Κόσμου» στους παιδαγωγούς περιγράφοντας πώς θα αντιμετωπίζεται η παραβατική συμπεριφορά των μικρών τροφίμων, περιγράφοντας την «γραμμή» που θα έπρεπε να ακολουθήσουν.

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη, χάρη στον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο, με τον πνευματικό τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό όλοι οι παιδαγωγοί να ακολουθούν τη γραμμή της Κιβωτού απέναντι στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις», αναφέρεται αρχικά στο έγγραφο.

Ένα από τα κεφάλαια στα έντυπα οδηγιών είχε τον τίτλο «συνέπειες» και αναφερόταν στο τι έπρεπε να κάνουν οι παιδαγωγοί όταν τα παιδιά παρεκτρέπονταν.

Όπως έγραφε το κεφάλαιο, «σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών=5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες».

Στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι τα παιδιά είναι αυτά που αποφασίζουν: «Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει την συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο».

Ο πατέρας Αντώνιος, είχε πει στις 18 Νοεμβρίου, στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, πως «τα παιδιά που δεν έχουν όρια, παιδιά που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες και πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε, να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους, να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε πράγματα που δεν αρμόζουν».

Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και μεσαιωνικές τιμωρίες

Ολα αυτά όσο εντωμεταξύ το προηγούμενο διάστημα ήρθαν στο φως καταγγελίες παιδιών αλλά και πρώην υπαλλήλων της Κιβωτού για μεσαιωνικού τύπου τιμωρίες των παιδιών με εγκλεισμούς σε υπόγεια, στην απομόνωση, ξύλο. Χαρακτηριστικότερη όλων η καταγγελία για το περίφημο πράσινο κλουβί τιμωρίας στο Βόλο το οποίο αφορά και την υπό εξελίξη έρευνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS