Κιβωτός του Κόσμου: Εκτιμάται ότι έχει λάβει συνολικά 40 εκατ. ευρώ από δωρεές και χορηγίες

Κιβωτός του Κόσμου: Εκτιμάται ότι έχει λάβει συνολικά 40 εκατ. ευρώ από δωρεές και χορηγίες

Συνολικά 18 άτομα αναμένεται να μπουν στο κάδρο των ερευνών για τα οικονομικά της Κιβωτού

Πρόκειται για μέλη του Δ.Σ., συγγενικά τους πρόσωπα, άτομα από το στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, αλλά και όσοι είχαν εμπλακεί στη διοίκηση της Μ.Κ.Ο. την τελευταία πενταετία.

Από την Παρασκευή, όπως έγινε γνωστό, τρέχει η νέα προκαταρκτική έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού και μάλιστα γίνεται έρευνα για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της απιστίας και της υπεξαίρεσης.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν υποβάλλει αιτήματα σε τράπεζες για τον εντοπισμό των λογαριασμών τους, που αναμένεται να απαντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. H οικονομική αστυνομία ψάχνει για ενδεχόμενες ύποπτες κινήσεις που συνδέονται με τα έσοδα της Κιβωτού και τις ιδιωτικές χορηγίες που λάμβανε.

Οι ελεγκτικές αρχές θα εξετάσουν με σειρά προτεραιότητας συγκεκριμένα άτομα που φέρεται να βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου ή πέρασαν από το ΔΣ της Κιβωτού τα τελευταία 5 χρόνια. Στη συνέχεια θα εξεταστούν συγγενείς τους, αλλά και άτομα που ήταν στη διοίκηση της Κιβωτού πριν το 2017.

Στο στόχαστρο της έρευνας μπαίνουν φυσικά και τα «κουτιά» της Κιβωτού που τοποθετούνταν σε κηδείες, μνημόσυνα, γάμους και στα οποία πολίτες έκαναν τη χορηγία τους.

Αντικείμενο της έρευνας και τα χρήματα που λείπουν από τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες, η Κιβωτός εκτιμάται ότι έχει λάβει συνολικά 40 εκατ. ευρώ από δωρεές και χορηγίες. Στους λογαριασμούς της εμφανίζονται αυτή τη στιγμή περί τα 15 εκατ. ευρώ. Η έρευνα θα διαπιστώσει το πού κατέληξαν τα υπόλοιπα 25 εκατ. ευρώ, ανατρέχοντας στα λειτουργικά έξοδα και τις λοιπές δαπάνες της Κιβωτού όλα αυτά τα χρόνια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ