Κιβωτός του Κόσμου: 350.000 ευρώ στο σπίτι της πρεσβυτέρας

Κιβωτός του Κόσμου: 350.000 ευρώ στο σπίτι της πρεσβυτέρας

  • Η κατάθεση μυστήριο μισού εκατ. ευρώ πριν λίγες μέρες
  • Το αστρονομικό ποσό των 15.000.000 ευρώ βρέθηκαν στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου

"Ζαλίζουν" τα ποσά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περιουσία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και για αυτή που έχει ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Σύμφωνα με το Mega και το "Live News", από τον οικονομικό έλεγχο, έχουν προκύψει μέχρι στιγμής καταθέσεις ύψους 15.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της ΜΚΟ. Κατά τις ίδιες πηγές, μέσα σε αυτούς, είναι και μια κατάθεση - μυστήριο που έγινε από την Σταματία Γεωργαντή την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου κατέθεσε το ποσό των 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της Οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι δύο ημέρες νωρίτερα, στις 22 Νοεμβρίου, η πρεσβυτέρα φέρεται να επισκέφθηκε τραπεζικό κατάστημα όπου διατηρούσε θυρίδα και να πήρε το περιεχόμενό της.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο οικονομικός έλεγχος αποκάλυψε επίσης χιλιάδες ευρώ κρυμμένα στο σπίτι όπου έμενε η Σταματία Γεωργαντή στον Κολωνό. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν 350.000 ευρώ σε μετρητά, χρήματα των οποίων η προέλευση αναμένεται να ελεγχθεί.

Αντιθέτως, στο σπίτι της Ραφήνας δεν εντοπίστηκε το παραμικρό.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Τρίτης η Οικονομική Αστυνομία υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε σπίτια, σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η "Κιβωτός" σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και το υλικό από την αλληλογραφία.

Δεσμευμένοι οι λογαριασμοί του ζευγαριού

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) έχει δεσμεύσει τους προσωπικούς λογαριασμούς σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και άλλων συγγενικών προσώπων τους.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του, αλλά και των γονέων του.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του π. Αντώνιου διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει αποβιώσει.

Όπως έγινε δεκτό, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της. Ωστόσο, τα οικονομικά της ΜΚΟ ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε οτιδήποτε άλλο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS