Κεραμέως: «Θα αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία στις Σέρρες - Είμαι συγκλονισμένη ως μάνα και ως πολιτικός»

Κεραμέως: «Θα αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία στις Σέρρες - Είμαι συγκλονισμένη ως μάνα και ως πολιτικός»

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως δύο είναι τα ζητήματα που έχουν προτεραιότητα μετά το τραγικό συμβάν στο δημοτικό σχολείο των Σερρών, όπου έχασε τη ζωή του ένας 11χρονος μαθητής.

Η κυρία Κεραμέως επισήμανε πως το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και το δεύτερο να υπάρχει ψυχολογική στήριξη στα παιδιά και τους γονείς, αλλά και επιμόρφωση στους καθηγητές. Για το ζήτημα των ευθυνών, μάλιστα, τόνισε πως οι δύο συλληφθέντες πήγαν στο σχολείο «για λογαριασμό του δήμου».

«Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος στη χώρα που να μην έχει συγκλονιστεί από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η οδύνη είναι τεράστια και το λέω ως μητέρα και ως πολιτικός. Η απώλεια του παιδιού μάς έχει συγκλονίσει όλους», είπε αρχικά η Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε:

«Θα έλεγα ότι οι προτεραιότητες είναι δύο: η πρώτη να αποδοθούν ευθύνες. Ήδη έγιναν δύο πρώτες συλλήψεις των τεχνικών που για λογαριασμό του δήμου έκαναν εργασίες στον λέβητα. Η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της. Δεύτερο σκέλος που μας αφορά είναι η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Την ίδια ημέρα ήρθε στο σχολείο ψυχολόγος και βγήκε πρόγραμμα στήριξης των μαθητών και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Μόλις ανοίξει το σχολείο θα υπάρχει ψυχολόγος για υποστήριξη της κοινότητας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ