Παράσυρση 13χρονης Καλλιθέα: «Ο οδηγός είχε ορατότητα -Κινούνταν με ταχύτητα 70-80 χλμ.» λέει πραγματογνώμονας

Παράσυρση 13χρονης Καλλιθέα: «Ο οδηγός είχε ορατότητα -Κινούνταν με ταχύτητα 70-80 χλμ.» λέει πραγματογνώμονας

Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε στην Καλλιθέα με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι το οποίο παρασύρθηκε από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο μάρκας Smart.

Ειδικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα (8/5) το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης. Την ώρα που η 13χρονη επιχείρησε να διασχίσει τη Θησέως, ένα αυτοκίνητο, που σύμφωνα με τους μάρτυρες κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, στο ρεύμα προς Τζιτζιφιές, την παρέσυρε και τη σκότωσε. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε μόλις 150 μέτρα μακριά από το σπίτι του ανήλικου κοριτσιού.

Καλλιθέα: Το παιδί περνούσε από τη διάβαση πεζών

Ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN σχετικά με την παράσυρση του κοριτσιού στην Καλλιθέα: «Η πρώτη εκτίμησή μου, και από τη χθεσινή αυτοψία, και τώρα που ήρθαμε στον τόπο του δυστυχήματος, είναι ότι το παιδί διέσχιζε τον δρόμο ή πάνω στη διάβαση πεζών ή σε πολύ κοντινή απόσταση από τη διάβαση. Έχουμε μετρήσει το σημείο εδώ όπου βρισκόμαστε που κατέληξε το παιδί από τη διάβαση, είναι γύρω στα 30 μέτρα. Είναι λογικό μια μεγάλη μάζα όπως είναι ένα όχημα το οποίο κινείται με ταχύτητα και συγκρούεται με μια πολύ μικρότερη μάζα, όπως είναι το κορίτσι, να μπορεί να εκτινάξει το κορίτσι αρκετά μέτρα μακριά».

Καλλιθέα: Ο οδηγός είχε ορατότητα

Σχετικά με ερώτηση των δημοσιογράφων αν είχε αρκετή ορατότητα ο οδηγός να φρενάρει, ο κ. Μαδιάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του τόπου, το αυτοκίνητο που κινούνταν στη λεωφόρο Θησέως, στη μεσαία λωρίδα, είχε αρκετή απόσταση και ορατότητα, περίπου 80 μέτρων για να φρενάρει. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο οδηγός δεν αιφνιδιάστηκε καθόλου, έστω και αν πάρουμε ως βάση ότι το παιδί δεν πέρασε από τη διάβαση πεζών. Αν το αυτοκίνητο κινούνταν με ταχύτητα όσο αναφέρει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο σε κατοικημένη περιοχή, ήτοι των 50 χλμ./ώρα, θα μπορούσε ο οδηγός μέσα σε 14 μέτρα να πατήσει το φρένο, δηλαδή να προλάβει να αντιδράσει, και σε άλλα 14 μέτρα να ακινητοποιήσει τελείως το όχημα, όπερ σημαίνει ότι ο οδηγός χρειαζόταν μόνο 28 μέτρα σύνολο για να ακινητοποιήσει το όχημα. Όμως, το παιδί βρισκόταν στα 80 μέτρα απόσταση, που σημαίνει ότι η ταχύτητα με την οποία κινούνταν το ΙΧ ήταν πολύ μεγαλύτερη. Το Smart κινούνταν με ταχύτητα τουλάχιστον πάνω από το όριο των 50 χλμ./ώρα. Μπορεί η ταχύτητά του να ήταν 70-80 χλμ./ώρα».

«Από την αυτοψία που έκανα χθες, το φανάρι των πεζών της λεωφόρου Θησέως, από παραλία προς Αθήνα, στα 3 ρεύματα κατεύθυνσης, δεν δούλευε καθόλου. Παράλληλα, δεν δουλεύανε τα δύο φανάρια των πεζών, και από τη μία πλευρά και από την άλλη, στην οδό Σπάρτης», ανέφερε ο πραγματογνώμονας στο OPEN.

Δείτε τι είπε ο πραγματογνώμονας για το τροχαίο δυστύχημα στην Καλλιθέα:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ