«Καλάθι του νοικοκυριού»: Αυτή είναι η ανανεωμένη λίστα -Μειώσεις τιμών σε 246 προϊόντα

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Αυτή είναι η ανανεωμένη λίστα -Μειώσεις τιμών σε 246 προϊόντα

Ανανεώθηκε σήμερα η λίστα με τα 50+1 προϊόντα για το «καλάθι του νοικοκυριού» στα σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα, από τα στοιχεία φαίνεται πως ένα στα τρία προϊόντα της λίστας έχει μειωμένη τιμή, ενώ υπενθυμίζεται πως στο ΦΕΚ έχουν δημοσιευθεί οι νέες υποχρεώσεις των σούπερ μάρκετ, όπως η σωστή σήμανση των προϊόντων που βρίσκονται στη λίστα.

Γεωργιάδης: Μειώσεις τιμών σε 246 προϊόντα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

«Για τρίτη συνεχή εβδομάδα έχουμε σε 246 προϊόντα, που περιλαμβάνονται στο "καλάθι του νοικοκυριού", μειώσεις τιμών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα -και σοβαρές μειώσεις- σε 650 προϊόντα ακριβώς τις ίδιες τιμές σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, και ελάχιστες αυξήσεις, μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών». Αυτό είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κάνοντας έναν απολογισμό για το «καλάθι του νοικοκυριού», σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Τα δύο νέα εργαλεία για τη σύγκριση των τιμών

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Και η βιομηχανία με την οποία έχω διαρκείς συναντήσεις και θα έχω και με την πολυεθνική βιομηχανία τις επόμενες ημέρες, απ' ό,τι φαίνεται αρχίζει και βάζει πλάτη. Γιατί για να υπάρξουν οι νέες μειώσεις στις τιμές, αναγκαστικά έχουν μειωθεί τα κόστη».

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε σε δύο νέα εργαλεία που υιοθετήθηκαν για τη σύγκριση των τιμών: «Στον δείκτη αυτή την εβδομάδα έχουμε κάνει δύο καινοτομίες. Πρώτον, έχουμε σταθμίσει τις ποσότητες, ώστε να είναι πιο δίκαιες μεταξύ των καλαθιών, δηλαδή πόσο βάρος έχουν τα προϊόντα της κάθε αλυσίδας. Δεύτερον, έχουμε βάλει και έναν αλγόριθμο που δίνει κάποιους πόντους στο "καλάθι" που έχει επώνυμα προϊόντα, σε σχέση με private label. Άρα, ενθαρρύνουμε και τις αλυσίδες να μη βάζουν μόνο ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα, αλλά και επώνυμα. Με αυτές τις δύο αλλαγές πιστεύω ότι θα είναι πιο δίκαιη η απεικόνιση του "καλαθιού"».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ