Κακοκαιρία Μπάλλος: Συνεχίζονται τα φαινόμενα στην Αττική, με μικρότερη ένταση -Η πρόγνωση του Meteo

Κακοκαιρία Μπάλλος: Συνεχίζονται τα φαινόμενα στην Αττική, με μικρότερη ένταση -Η πρόγνωση του Meteo

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Μπάλλος, με έντονα φαινόμενα κατά τόπους και ανά διαστήματα να εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σε γενικές γραμμές και όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των μετεωρολόγων, το βαρομετρικό χαμηλό κινείται από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πώς θα είναι ο καιρός τις προσεχείς ώρες στην Αττική

Ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr Σταύρος Ντάφης, μιλώντας στο iefimerida.gr, εξηγεί πως «σε ό,τι αφορά την Αττική, περιμένουμε να συνεχιστούν τις προσεχείς ώρες οι βροχοπτώσεις, κατά περιόδους και κατά κύματα. Θα υπάρχουν δηλαδή διαστήματα βελτίωσης όπως τώρα (ώρα 15:00), όμως θα έχουμε και βροχές στο Λεκανοπέδιο».

Σύμφωνα με τον κ. Ντάφη, τα φαινόμενα δεν θα έχουν την καταστροφική ένταση της χθεσινής ημέρας. «Το θετικό σήμερα είναι ότι παρότι οι βροχές θα είναι κατά περιόδους έντονες, δεν θα έχουν τη διάρκεια που είχαν χθες» αναφέρει χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι φαινόμενα αναμένονται και στο κέντρο της Αθήνας.

Αργά το βράδυ, προσθέτει ο Σταύρος Ντάφης, «θα έχουμε αισθητή βελτίωση του καιρού, με τις έντονες βροχές να σταματούν. Αύριο, Σάββατο, αναμένουμε να είναι άστατος ο καιρός, ενώ θα δούμε και λίγη ηλιοφάνεια, όμως δεν θα έχουμε πολύ έντονα φαινόμενα».

Ανησυχία για Αιγαίο, Χαλκιδική, Καβάλα και Θράκη

Για την υπόλοιπη Ελλάδα, το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας «Μπάλλος» θα συνεχιστεί.

«Τα προβλήματα τις προσεχείς ώρες μετατοπίζονται προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, την Ανατολική Χαλκιδική, τη Θράκη και την Καβάλα. Θα έχουμε πολύ έντονες βροχές σε αυτές τις περιοχές καθώς και στη Δυτική Ελλάδα, τα Επτάνησα και τη Δυτική Πελοπόννησο», σημειώνει ο κ. Ντάφης.

Στα Δωδεκάνησα, κατά τον ίδιο, θα υπάρχουν και πολύ τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Αντικρουόμενες απόψεις μετεωρολόγων

Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε νωρίτερα για ένα περίπου τέταρτο την Αττική (τα φαινόμενα ήταν ισχυρά σε Πέραμα, Σαλαμίνα, Ελευσίνα), ενώ βροχές καταγράφονται ακόμη στον Σαρωνικό και στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα στην Αττική, ενώ εκτιμά ότι θα καταγραφούν και χαλαζοπτώσεις.

Τις αμέσως επόμενες ώρες θα επηρεαστεί και η περιοχή της Εύβοιας.

Παρόμοια και η εκτίμηση του Γιάννη Καλλιάνου για την εξέλιξη των φαινομένων, ο οποίος νωρίτερα έγραφε: Σε λίγη ώρα πυρήνας καταιγίδων, προερχόμενος από τον Σαρωνικό, θα κινηθεί προς την Αττική. Ο καιρός θα επιδεινωθεί. Προσοχή».

Ο Θοδωρής Κολυδάς είναι πιο αισιόδοξος: «Καμία σχέση με τα χθεσινά ύψη βροχής», έγραψε σε ανάρτησή του.

Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Μπάλλος»

Νωρίτερα, το Meteo περιέγραψε πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Μπάλλος:

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κατά το υπόλοιπο της Παρασκευής 15/10, οι οποίες θα είναι ισχυρότερες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10 τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Στον σχετικό χάρτη φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί του Σαββάτου 16/10, καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ, όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ