Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πού θα χιονίσει σήμερα, χαλάει και πάλι ο καιρός από το βράδυ

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πού θα χιονίσει σήμερα, χαλάει και πάλι ο καιρός από το βράδυ

Με περαιτέρω επιδείνωση, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Φίλιππος», την ώρα που περιοχές ακόμη κι εντός Αττικής είδαν «άσπρη» μέρα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι χιονοπτώσεις συνεχίστηκαν σε πολλά μέρη της Αττικής, ακόμη και στα πεδινά, κάτι που ανέμεναν και οι μετεωρολόγοι, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, ενώ από αυτό το σημείο έχει απαγορευτεί η κίνηση των βαρέων οχημάτων.

Σήμερα, πάντως, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας αναμένουμε βροχή ή χιονόνερο, με παροδική ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, χωρίς χιονόστρωση.

Μαρουσάκης: Πιθανόν να το στρώσει απόψε στα βόρεια της Αττικής

Την εξέλιξη της κακοκαιρίας προβλέπει με ανάρτηση στο Facebook ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Οπως επισήμανε, «από αργά το βράδυ της Παρασκευής αναμένουμε ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ επιδείνωση στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα, επιδείνωση η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το μεσημέρι περίπου της Κυριακής, οπότε και αναμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ενώ ισχυρές βροχές-καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές».

 

Ο καιρός στην Αττική

Για το νομό Αττικής, από το Σάββατο τα ξημερώματα και μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής θα σημειώνονται κατά διαστήματα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο σύνολο του νομού, οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση. Εκτιμούμε ότι το διάστημα απόγευμα Σαββάτου με πρωί Κυριακής θα είναι αρκετά δύσκολο για το νομό.

Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και με τα σημερινά στοιχεία που θα πάρουμε από τα προγνωστικά μας συστήματα, οπότε και θα υπάρξει νέα εκτίμηση.

Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου: Χιονοπτώσεις και την Παρασκευή

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος, με χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας. Προς το βράδυ αναμένεται βελτίωση.

Παρόμοιο σκηνικό θα έχουμε και το Σάββατο, ενώ αισθητή βελτίωση αναμένεται την Κυριακή.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με σύννεφα τοπικά αυξημένα στα βόρεια, ενώ μετά το μεσημέρι θα πρέπει να εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες χιονιού ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα. Από το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, πρόσκαιρη όμως. Οι άνεμοι, βόρειοι, πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά στα 5 με 6 μποφόρ, θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και η θερμοκρασία στους 1 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο αλλά και πολύ κρύο. Τοπικές συννεφιές θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους από το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά, όπου ενδέχεται να υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα από μπόρες χιονιού. Προς το βράδυ θα επικρατήσουν μόνο λίγες τοπικές συννεφιές.

Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 με 6 μποφόρ και αυτό τις προμεσημβρινές ώρες στα ανοιχτά, με βαθμιαία εξασθένηση περαιτέρω μέσα στην ημέρα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους -3 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

 

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους αντιπεριφερειάρχες, τους δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χιονοπτώσεων, παγετού, χαμηλών θερμοκρασιών και των υγειονομικών περιορισμών, προχώρησε στην απόφαση να μη λειτουργήσουν διά ζώσης και την Παρασκευή 11 Μαρτίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής.

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τις εισηγήσεις των δημάρχων.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κακοκαιρίας και σε περίπτωση επιδείνωσής της, για προληπτικούς λόγους και με στόχο την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν σήμερα διά ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.
  • Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.


Τα σχολεία που θα είναι ανοιχτά

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα.
  • Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.
  • Η εφαρμογή ROADS
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS