«Ελπίς»: Ξεκίνησαν τα χιόνια και στην Αττική - Live η πορεία της κακοκαιρίας

«Ελπίς»: Ξεκίνησαν τα χιόνια και στην Αττική - Live η πορεία της κακοκαιρίας

Δύσκολες θα είναι οι επόμενες ώρες με την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» 

Η κακοκαιρία Ελπίδα αναμένεται να εκδηλωθεί σε δύο φάσεις με κρύο και χιόνια. Το πρώτο κύμα μας επηρεάζει ήδη και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα.

Τα πρώτα χιόνια στην Αττική


Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει αρχίσει να σκεπάζει την χώρα, με τα χιόνια και το κρύο να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της, ενώ πριν από λίγο έπεσαν και στην Αθήνα αλλά και στα νότια προάστια οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Οι δήμοι της Αττικής έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία.

Ιδιαίτερα οι δήμοι του βορείου τμήματος του νομού, αλλά και των βορείων προαστίων βρίσκονται σε επιφυλακή,όπως ο δήμος Διονύσου, ο οποίος πέρυσι επλήγη από την επέλαση της «Μήδειας».

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, οι γεννήτριες, καθώς και οι τόνοι από αλάτι, είναι έτοιμα να τεθούν στη διάθεση των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενώ σε 24ωρη ετοιμότητα θα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Αύριο Κυριακή

Αύριο, Κυριακή, χιονοπτώσεις αναμένονται, ακόμα και στα χαμηλά υψόμετρα, στο Πήλιο και νοτιοότερα, στην Εύβοια, στην Αττική και δύσκολα στη Βοιωτία, στις Σποράδες, στο βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο και τοπικά στη Θράκη, νωρίς το πρωί στα ανατολικά της Πελοποννήσου και μέχρι τις Κυκλάδες, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στα κεντρικά και νότια τμήματα των νησιωτικών περιοχών της χώρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές πάνω από 300 μέτρα.

Αργά το βράδυ αναμένονται ίσως ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρονότια τμήματα των Επτανήσων. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις ασθενούς και μέτριας έντασης στα βόρεια, βορειοανατολικά και στα ανατολικά τμήματα του νομού. Δύσκολο οι χιονοπτώσεις να έρθουν στις κεντρικές περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ βοριάδες θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη έντονο θα είναι το ψύχος, με αραιές νεφώσεις, ενώ στα νότια θα σημειωθούν αραιές χιονοπτώσεις.Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Θερμαϊκό θα πνέουν βοριάδες 4 με 6 μποφόρ.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρία 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS