Η «Ελπίδα» χτυπάει την Αττική: «Έμφραγμα» στους δρόμους, επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Η «Ελπίδα» χτυπάει την Αττική: «Έμφραγμα» στους δρόμους, επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Τι συμβαίνει σε κεντρικές οδικές αρτηρίες


Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα της «κακοκαιρίας Ελπίς». Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας μάλιστα, άρχισε η σφοδρή χιονόπτωση στην Αττική. Στα λευκά ντύνεται και το κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα το «στρώνει» και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με σημαντικά προβλήματα στα βόρεια προάστια μέχρι και αυτή την ώρα, και το χιόνι που πέφτει είναι πυκνό ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δείτε εδώ την κίνηση στους δρόμους.

Τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια με μεγάλες καθυστερήσεις στην περιοχή και οχήματα να κινούνται σημειωτόν στη λεωφόρο Πεντέλης. Αρκετά αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί σε διάφορα σημεία καθώς δεν μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς αλυσίδες.

Αυξημένη κίνηση
Αυξημένη είναι η κίνηση και επί της λεωφόρου Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στη Μεσογείων στο ύψος των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, πολύ αυξημένη καταγράφεται η κίνηση επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος). Κίνηση στους δρόμους θα συναντήσουν οι οδηγοί και στον Κηφισό αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Διακοπή κυκλοφορίας
Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ ενημέρωσε ότι διακόπηκε, πριν από λίγο, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της λεωφόρου Φυλής και της Τατοΐου:

Στη λεωφ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας "Το νέο φαράγγι" έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα.
Στην Τατοϊου, από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα, καθώς και από το ύψος του οικισμού "Αγιος Μερκούριος" έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα.

Ρίψη άλατος
Την ίδια ώρα η Αττική Οδός γνωστοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ότι γίνεται ρίψη άλατος, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, την ώρα που η χιονόπτωση είναι σφοδρή.

Η Λεωφόρος Πάρνηθος παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω. Επίσης, ισχύει η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στην παλαιά ΕΟ Αθηνών- Θηβών από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα.

Νωρίς το πρωί, διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής. Ειδικότερα:

  • Στη λεωφόρο Διονύσου (περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη.
  • Στην οδό Διονύσου (περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του «414» προς Νέα Μάκρη.
  • Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS