Κακοκαιρία «Daniel»: Εικόνες αποκάλυψης στον Βόλο - Ένας νεκρός κι ένας αγνοούμενος

Κακοκαιρία «Daniel»: Εικόνες αποκάλυψης στον Βόλο - Ένας νεκρός κι ένας αγνοούμενος

Σε lockdown τέθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η Μαγνησία, καθώς δόθηκε εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στο ορεινό δίκτυο του νομού, που πλήττεται από τα φονικά καιρικά φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία Daniel.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα να μετρά ήδη έναν νεκρό στον Βόλο και έναν αγνοούμενο.

Την ίδια ώρα, υπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας, με συγκλονιστικά πλάνα από το σημείο να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας περίπου 50 ετών στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου. Ο άτυχος άνδρας βγήκε από το σπίτι του και μετέβη δίπλα σε χώρο, όπου είχε κάποια ζώα, όμως εξαιτίας της βροχόπτωσης που έπεφτε ασταμάτητα υποχώρησε τοίχος που τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές, καθώς λόγω της υψηλής στάθμης του νερού, δεν ήταν δυνατόν να προσεγγίσει ασθενοφόρο. Ο άνδρας δυστυχώς εντοπίστηκε νεκρός.

Την ίδια ώρα, ένας άνδρας γύρω στα 30-34 έτη που παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο, αναζητείται. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο άνδρας εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο με το αυτοκίνητό του, πήγε να βγει από αυτό και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε ο Γιάννης Αρτοποιός στον Βόλο έπεσαν 12.000 κεραυνοί μέσα σε μόλις 2 ώρες, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 180 κλήσεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μαγνησία

Στο μεταξύ, απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός από τη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, επιβάλλεται από τις 11:20 και σε όλη την περιοχή του Πηλίου και την ορεινή Μαγνησία γενικότερα, λόγω της επιδείνωσης της κακοκαιρίας Daniel.

Νεότερο μήνυμα του 112 αναφέρει ότι «με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο,όσο και στα προάστια.

Στον Βόλο ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10:30 το πρωί με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτοκίνητα στη θάλασσα στον Άη Γιάννη

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Μαγνησία

Η κακοκαιρία Daniel σφυροκοπά τη χώρα τις τελευταίες ώρες δημιουργώντας πλήθος προβλημάτων.

Το μέγεθος της σφοδρότητας των φαινομένων που σαρώνουν τη χώρα και δοκιμάζουν πολλές περιοχές αποτυπώνουν οι παρακάτω εικόνες από το χωριό Μηλίνα στο Πήλιο.

Οι συγκλονιστικές εικόνες δείχνουν το πώς μέσα σε λίγα λεπτά τα ορμητικά λασπόνερα «κατάπιαν» ΙΧ που βρισκόταν στη μέση του. Μάλιστα, λόγω των έντονων φαινομένων αναμένεται να εκδοθεί 112 και στο Πήλιο -μετά το Βόλο- για απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι να κοπάσουν τα έντονα φαινόμενα.

Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Επικαιροποιήθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023 για την κακοκαιρία Daniel.

Η συγκεκριμένη κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται να δώσει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ