Κακοκαιρία Daniel: Άνοιξε τραπεζικός λογαριασμός για δωρεές προς τους πλημμυροπαθείς - Ξεπέρασαν τις 10.000 οι αυτοψίες

Κακοκαιρία Daniel: Άνοιξε τραπεζικός λογαριασμός για δωρεές προς τους πλημμυροπαθείς - Ξεπέρασαν τις 10.000 οι αυτοψίες

Το απόγευμα της Δευτέρας (18/09) πραγματοποιήθηκε νέα ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία, μετά την καταστροφική κακοκαιρία Daniel.

Στην ενημέρωση, μίλησαν οι: Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

«Πάνω από 1.500 αυτοψίες έχουν πραγματοποιηθεί. Συνεχίζεται το έργο καταγραφής των ζημιών, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.200 αυτοψίες σε έξι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Στην πλατφόρμα αρωγής, έχουμε αποτυπώσει έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο οι ιδιώτες οι οποίοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν κάποια χρήματα με τη μορφή δωρεάς, να μπορούν να το πράξουν. Παραμένουμε πάντοτε στο πλευρό των συμπολιτών μας, τιμώντας πάντα το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπούρης.

«Όσον αφορά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το πεδίο δράσης αναπτύσσεται σε τρία σημεία. Πρώτον, στη συγκέντρωση, την ταφή και την αποτέφρωση των νεκρών ζώων. Δεύτερον, καταγραφή των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και τρίτον, στη δειγματοληψία και εκτίμηση των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στα εδάφη και το νερό άδρευσης μετά τις πλημμύρες.

Ο ΕΦΕΤ λαμβάνει έκτακτα μέτρα άσκησης επισήμων ελέγχων, που εστιάζουν σε σημεία διανομής τροφίμων σε πλημμυροπαθείς, χώρους υποδοχής και φιλοξενίας, λειτουργούσες επιχειρήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμενίτης.

«Μέχρι σήμερα, 10.051 κλήσεις έχουν καταγραφεί στην Πυροσβεστική, 3.451 αντλήσεις υδάτων και 3.576 συμπολίτες μας έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. Δεν κάναμε πίσω ούτε μία στιγμή, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, για να τούς παρέχουμε ό,τι χρειασθούν, οιαδήποτε στιγμή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αρτοποιός.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ