Καιρός - Μαρουσάκης: Προ των πυλών επικίνδυνη κακοκαιρία - Πού θα χιονίσει

Καιρός - Μαρουσάκης: Προ των πυλών επικίνδυνη κακοκαιρία - Πού θα χιονίσει

Νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, με μια ανάρτησήτου στα social media, σημειώνει ότι το σημαντικότερο κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του, «με τα προγνωστικά στοιχεία που επεξεργαζόμαστε να έχουν πλέον σε έναν αρκετά καλό βαθμό σταθεροποιηθεί, είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κακοκαιρία που αναμένουμε και να εντοπίσουμε τις περιοχές που χρειάζεται να δείξουμε προσοχή.

Το σημαντικότερο κύμα της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη περίπου (για παρακάτω αν και υπάρχουν ενδείξεις για συνέχιση της κακοκαιρίας κατά κύματα, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε αναλυτικότερα στοιχεία και θα το εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες).

Αυτό το κύμα θα φέρει πολλά και επικίνδυνα χιόνια, ισχυρές βροχές – καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο αλλά και ισχυρό παγετόπου προς τα βόρεια τοπικά ενδέχεται να είναι και ολικός ( θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο).

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στον χάρτη που ακολουθεί επισημαίνουμε τις περιοχές με τον πιο “βαρύ” καιρό και που πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα.

ΠΕΡΙΟΧΗ I
Σε αυτή την περιοχή τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ακόμη και σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες. Όπου δεν χιονίσει θα σημειωθεί χιονόνερο ή εναλλαγές χιονόνερου – χιονιού.

Είναι πολύ πιθανό εξαιτίας της έντονης ατμοσφαιρικής αστάθειας οι χιονοπτώσεις να λαμβάνουν τη μορφή χιονοκαταιγίδων που σημαίνει θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα και ηλεκτρικές εκκενώσεις.

ΠΕΡΙΟΧΗ II
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σε αυτόν τον τομέα θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις, οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινά ημιορεινά ( στην Κρήτη πιθανόν και πιο χαμηλά ) που και εδώ είναι πολύ πιθανόν να λαμβάνουν τη μορφή χιονοκαταιγίδας καθώς και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες.

Φαινόμενα (βροχές – χιόνια) θα συναντήσουμε σαφώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, αυτά όμως θα έχουν μικρότερη ένταση και διάρκεια.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή και παραμένουμε διαρκώς ενημερωμένοι», καταλήγει η ανάρτησή του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS