Καιρός: Καλοκαιρινό τριήμερο με 36άρια - Μεταβολή του καιρού από την Δευτέρα

Καιρός: Καλοκαιρινό τριήμερο με 36άρια - Μεταβολή του καιρού από την Δευτέρα

Ο καιρός από σήμερα μέχρι και την Κυριακή θα θυμίζει Ιούλιο, όμως από τη Δευτέρα θα υπάρξει μεταβολή ενώ προς το τέλος του Σεπτέμβρη αναμένεται νέα κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο έως και το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο 23/09, ημέρα η οποία αναμένεται να είναι η θερμότερη, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 34 έως 36 ˚C σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται σε 17 επιλεγμένες πόλεις.

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα 25/09 με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Τρίτη 26/09, τις βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν περιοχές της χώρας, και την ενίσχυση των ανέμων.

Θυμίζουμε ότι την Δευτέρα τα μετεωρολογικά δεδομένα του μακροπρόθεσμου Αμερικανικού μοντέλου καιρού GFS έδειξαν πως υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας Μεσογειακού Κυκλώνα ο οποίος θα επηρεάσει και τη χώρα μας στις 29 Σεπτεμβρίου και η περιοχή της Θεσσαλίας αναμένεται να δεχτεί ως από 187 mm υετού (βροχής) κυρίως στα τέλη του Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Η πρόγνωση για... μικρό Daniel στο τέλος του μήνα δίχασε τους Έλληνες μετεωρολόγους. Ο Κλέαρχου Μαρουσάκη προειδοποίησε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα η χώρα θα επηρεαστεί από μια νέα σημαντική διαταραχή που θα θυμίζει - όχι στην ίδια ένταση - την κακοκαιρία «Daniel». Αντίθετα ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τόνισε πως δεν θα έχουμε σημαντικά ύψη βροχής σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, Βόλο και Λάρισα.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι τοπικά πυκνότερες ενώ πρόσκαιρες σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 15 έως 33, στη Θεσσαλία από 17 έως 34, στην Ήπειρο από 18 έως 33, στη Στερεά από 17 έως 34, στην Πελοπόννησο από 15 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 35, στις Κυκλάδες από 18 έως 33, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 32 και στην Κρήτη από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και από το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα παραθαλάσσια νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς και στα ηπειρωτικά μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά μετά το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 και στην νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα μετά το μεσημέρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-09-2023
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 3 με 5 βαθμούς, φτάνοντας τους 30 με 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-09-2023
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται αραίες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ