Καιρός: Ο χιονιάς που έρχεται, εκπλήσσει και τους μετεωρολόγους

Καιρός: Ο χιονιάς που έρχεται, εκπλήσσει και τους μετεωρολόγους

Έκπληκτος με το πώς εξελίσσεται ο καιρός και ο χιονιάς που αναμένεται, δηλώνει με ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει για τον επερχόμενο χιονιά, που «φαίνεται να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά από την Κυριακή, σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία».

Στη συνέχεια, μάλιστα, δεν κρύβει την έκπληξή του, γράφοντας το εξής: «Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονοεξέλιξη από τα προγνωστικά μοντέλα, πραγματικά!».

Επίσης, για την ερχόμενη Κυριακή (23/1), εξηγεί πως «το χρώμα το λευκό, που υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα για χιονόπτωση, πιάνει όπως βλέπετε τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου μέχρι και τη θάλασσα αλλά και τις περισσότερες περιοχές της Κρήτης και τα βόρεια Δωδεκάνησα με πολύ χαμηλό υψόμετρο», τονίζοντας πως αναμένονται και τα αυριανά προγνωστικά στοιχεία.

Στους -12 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα το πρωί

Ισχυρός παγετός εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί κατά τόπους, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, σύμφωνα με το meteo.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο υδράργυρος πλησίασε τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) καταγράφηκαν σε Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-11,6), Περτούλι Τρικάλων (-9,8), Νευροκόπι (-9,6), Βωβούσα Ιωαννίνων (-9,6), Άγιο Δημήτριο Ολύμπου (-9,4), Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-8,7) και Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας (-9,7 βαθμοί).

Ψυχρή εισβολή από μεθαύριο

Ψυχρή εισβολή αναμένεται από την Παρασκευή (21/1), με τα καιρικά φαινόμενα να επιμένουν, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπει στο... ψυγείο αρκετά 24ωρα.

Η ψυχρή αέρια μάζα που θα έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα αλλάξει δραματικά το σκηνικό του καιρού, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιόνια, και μάλιστα πολλά, τα οποία θα εμφανιστούν ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Η Πέμπτη 20 Ιανουαρίου θα αποτελέσει μια σχετικά ζεστή παρένθεση, πριν ο καιρός αλλάξει άρδην την επόμενη ημέρα. Μάλιστα, πριν από την κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος-διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, μίλησε στο iefimerida.gr για τον πολικό αεροχείμαρρο που φαίνεται να σπρώχνει έναν ισχυρό χιονιά προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, αν επιβεβαιωθούν τα μοντέλα, «αναμένουμε χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή σε πεδινά σημεία, σε πολλές περιοχές της χώρας». Σε αυτές τις περιοχές, σημείωσε, «βάσει των δεδομένων που έχουμε στα χέρια μας, συγκαταλέγεται και η Αττική».

Στον ίδιο τόνο, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποίησε για μια ισχυρή κακοκαιρία με τσουχτερό κρύο, που θα διαρκέσει από το Σάββατο έως και τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ