Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό - Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό - Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή

Ύστερα από τις ομολογουμένως καλές θερμοκρασίες, αναμένεται να αλλάξει ριζικά το σκηνικό του καιρού ιδίως κατά το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το επόμενο καιρικό σύστημα αναμένεται από την Κυριακή (12/3) με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και βαθμιαία βοριάδες ύστερα από ημέρες στο Αιγαίο. Μάλιστα, τη Δευτέρα τοπικά θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα θα έχουμε αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρξει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι τα 3 μποφόρ και η θερμοκρασία μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου. Τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένουμε τοπικές βροχές στην Αττική, με το σκηνικό να παραμένει ίδιο και την Κυριακή.

Κορύφωση της κακοκαιρίας τη Δευτέρα

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3, ο Σάκης Αρναούτογλου περιέγραψε πώς θα φτάσει στην χώρα μας το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα κορυφωθεί την ερχόμενη Δεύτερα.

Όπως ανέφερε, την Παρασκευή θα υπάρξουν βροχές στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και τη βορειοδυτική Στερεά, ωστόσο για το Σάββατο που τα προγνωστικά μοντέλα έδειχναν σημαντικές βροχές, τελικά αυτό δεν θα συμβεί!

Αντίθετα, το Σάββατο δεν θα υπάρξουν τόσο σημαντικές βροχές, αλλά ο καιρός θα είναι άστατος στη βόρεια Ελλάδα, ενώ στα δυτικά της χώρας θα υπάρξουν πιο έντονα φαινόμενα και θα σημειωθούν κάποιες μπόρες χιονιού (στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας).

Η θερμοκρασία Παρασκευή και Σάββατο θα φτάσει σε αρκετές περιοχές της ανατολικής χώρας ακόμη και στους 22 βαθμούς.

Από την Κυριακή (12/3) οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ τη Δευτέρα (13/3) οι βοριάδες θα φτάνουν και τα 8 Μποφόρ με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 13 με 14 βαθμούς.

Όσο για την εξέλιξη του καιρού, αναμένονται εναλλαγές με θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα, αλλά και για αξιόλογες βροχές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ