Ιερώνυμος: Σε «σταθερή κατάσταση» στον Ευαγγελισμό

Ιερώνυμος: Σε «σταθερή κατάσταση» στον Ευαγγελισμό

Σταθερή παραμένει η κατάσταση υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» λόγω κοροναϊού από την Πέμπτη το πρωί.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου έγινε λίγο πριν τις 08.00 το πρωί. Είχε προηγηθεί η τηλεφωνική συνομιλία του 82χρονου ιεράρχη με τον Σωτήρη Τσιόδρα, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ εξήγησε στον μακαριότατο τους λόγους που έπρεπε να νοσηλευτεί.

Η προχωρημένη ηλικία, η ευαισθησία από μια πρόσφατη χειρουργική επέμβαση και τα υποκείμενα νοσήματα που αντιμετωπίζει, δεν άφηναν περιθώρια για περαιτέρω παραμονή εκτός νοσοκομείου.

Στους στενούς συνεργάτες του, εμφανίστηκε ψύχραιμος και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, ενώ είπε ότι η τήρηση των μέτρων είναι ιερή υποχρέωση όλων.

Να σημειωθεί ότι από τις 11 Νοεμβρίου στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί θετικός στον κοροναϊό.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης

«Η εξέλιξη της υγείας είναι θετικότατη. Εισήχθη στον Ευαγγελισμό απύρετος και παραμένει απύρετος. Στην αρχή εισήχθη σε απλή κλίνη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ΜΑΦ για προληπτικούς λόγους» ανέφερε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μιλώντας στην εκπομπή Live News.

«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις» σημείωσε ο κ. Κονιδάρης ερωτηθείς για το αν έχει ξεκινήσει διαδικασία ιχνηλάτησης. «Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος θετικός».

«Ο Αρχιεπίσκοπος από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η 2η φάση της πανδημίας υποβαλλόταν σε μοριακές εξετάσεις ανά βδομάδα προκειμένου να προφυλάξει τον εαυτό του και τους ιεράρχες» πρόσθεσε.

Όπως είπε, αμέσως μετά την Ιερά Σύνοδο, υπεβλήθη σε ταχεία και μοριακή εξέταση και διαγνώστηκε αρνητικός. Αμέσως μετά αναχώρησε για την ιερά μονή Αγ. Θεοδώρων, επέστρεψε την Πέμπτη 12/11, υποβλήθηκε εκ νέου σε τεστ και βγήκε ξανά αρνητικός, πριν βρεθεί με τον πρωθυπουργό.

Την Δευτέρα, σύμφωνα με τον κ. Κονιδάρη, υποβλήθηκε σε τεστ, έλαβε τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων την Τρίτη 17/11, όπου διεγνώσθη θετικός και μετά από εισήγηση του κ. Τσιόδρα διεκομίσθη στον Ευαγγελισμό.

Ταχεία Ανάρρωση

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες έσπευσαν να ευχηθούν προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών «ταχεία ανάρρωση», με πρώτο το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως «η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακαριώτατο είχαν χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS