Η ακρίβεια «χτυπά» και τα μπάνια: Μέχρι και... 90 ευρώ οι ξαπλώστρες στο Σούνιο

Η ακρίβεια «χτυπά» και τα μπάνια: Μέχρι και... 90 ευρώ οι ξαπλώστρες στο Σούνιο

Το κύμα ακρίβειας που έχει φτάσει στη χώρα μας φαίνεται ότι θα «χτυπήσει» και τα μπάνια που θα κάνουμε το καλοκαίρι, αφού οι τιμές για τις ξαπλώστρες στις παραλίες έχουν... ξεφύγει.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι το κόστος για μια σύντομη δροσιστική απόδραση στο Σούνιο μπορεί να φτάσει... και τα 90 ευρώ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, oι τιμές ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο στις ακριβές παραλίες της Αττικής. Mία βουτιά για ένα ζευγάρι καθημερινή θα κοστίσει €100 και το Σάββατο η τιμή ανεβαίνει στα €180.

Στις οργανωμένες παραλίες το κόστος για μια σύντομή δροσιστική απόδραση φτάνει:

Βουλιαγμένη: €20–40 (καθημερινές – Σ/Κ) + €10 είσοδος/ άτομο,

Άλιμος: €8 (€16 σετ),

Καβούρι: €7 (€14 σετ),

Ψάθα (Αλεποχώρι): €15-20 (πρώτη σειρά),

Καφές: €4,

Χυμός ανάμεικτος: €6,5,

Κλαμπ σάντουιτς: €15.

Σούνιο: €40-80 (καθημερινές – Σ/Κ) για δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα και για την πρώτη σειρά οι τιμές κυμαίνονται στα €50-90.

Τιμές-«φωτιά» παντού

Κάπως έτσι ένα ζευγάρι που θα πάει να δροσιστεί θα πληρώσει για εισόδους, ομπρέλα-ξαπλώστρες, καφεδάκια, νερά και ένα κλαμπ σάντουιτς εύκολα πάνω από €100.

Για να έχει κανείς μία εικόνα της εκτόξευσης των τιμών μέσα σε ελάχιστα χρόνια, αρκεί να δει την καταχώριση οργανωμένης παραλίας στο Καβούρι όταν η ξαπλώστρα το 2018 είχε μόλις €5 και €6 τα Σαββατοκύριακα στην πρώτη σειρά.

Και στα νησιά, όμως, το κόστος της ομπρέλας δεν είναι ευκαταφρόνητο. Ενδεικτικά:

Σκιάθος: €20 (σετ)

Για 10 ημέρες διακοπών €200

Νάξος: €30 (πρώτη σειρά)

Για 10 ημέρες διακοπών €300

Κέα: €45 (πρώτη σειρά)

Για 10 ημέρες διακοπών €450

Σίφνος: €45 (πρώτη σειρά)

Για 10 ημέρες διακοπών €450

Έτσι, για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν τη βουτιά «χρυσή», μονή εναλλακτική μένει αυτή με ομπρέλα από το σπίτι, πετσέτα και αμμουδιά, αν και πάλι σε πολλές παραλίες δεν θα γλιτώσει κανείς την είσοδο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ