Χρυσοχοΐδης: «Όχι» στην κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα - «Ναι» με ΙΧ και λεωφορεία

Χρυσοχοΐδης: «Όχι» στην κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα - «Ναι» με ΙΧ και λεωφορεία

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση διατηρεί ζωντανό τον διάλογο με τους αγρότες

Με τους αγρότες συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των τρακτέρ προς την πρωτεύουσα, την Τρίτη το βράδυ, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας. «Όχι» απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ συναίνεσε σε κάθοδο με ΙΧ και λεωφορεία. Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τρακτέρ, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ.

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση διατηρεί ζωντανό τον διάλογο με τους αγρότες - Δεν υπάρχει «μπρα ντε φερ»

«Η κυβέρνηση, με πρώτο απ' όλους τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άνοιξε τις πόρτες του διαλόγου με τους αγρότες και τον διατηρεί ζωντανό», σημείωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης, σχολιάζοντας ενόψει και των αποφάσεων των αγροτών για κινητοποιήσεις και κάθοδο την Τρίτη στην Αθήνα, ανέφερε ότι «δεν είναι ένα "μπρα ντε φερ" μεταξύ κυβέρνησης και διαδηλωτών», καθώς όπως τόνισε «σεβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «στεκόμαστε με γενναίες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και θα συνεχίσουμε όσο η οικονομία της χώρας είναι βελτιούμενη».

Ο κ. Αυγενάκης επιπλέον ανέφερε ότι από την κυβέρνηση έχουν κατατεθεί μια σειρά από βελτιωμένες προτάσεις που αξιολογούνται από τους εμπλεκόμενους.

«Κάποιοι ήθελαν περισσότερα, κάποιοι ικανοποιούνται και κάποιοι άλλοι νιώθουν ότι υπάρχει εμπιστοσύνη, στήριξη, πραγματικό και αδιάλειπτο ενδιαφέρον από την κυβέρνηση», σημείωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, καταλήγοντας ότι «εμείς έτσι κι αλλιώς παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο και διαθέσιμοι για να αρχίσουμε αυτή την κοινή προσπάθεια».

Τζέλλας: Κατεβαίνουμε με τα τρακτέρ στην Αθήνα, για να πιέσουμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, αναφέρθηκε στην απόφαση των αγροτών να έρθουν με τρακτέρ στην πρωτεύουσα, λέγοντας πως αποφάσισαν έτσι ώστε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό «να δώσει τις λύσεις που πρέπει να δώσει». «Τον καλούμε άλλη μία φορά, έως την Τρίτη είναι κάποιες μέρες», είπε, εκφράζοντας την πίστη πως η κυβέρνηση θα επέτρεπε την κινητοποίηση με τη χρήση τρακτέρ, λέγοντας πως αυτό συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Ειρηνικά θα μπούμε», είπε επ'αυτού.

Και κατέληξε λέγοντας: «Κάνω κάλεσμα στον λαό της Αθήνας να είναι δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα που κάνουμε γιατί μας αφορά όλους μας, γιατί παλεύουμε όχι μόνο για την επιβίωση τη δική μας αλλά συγχρόνως όλοι μας σαν καταναλωτές να έχουμε φθηνά και ποιοτικά αγροτικά ελληνικά προϊόντα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ