Το χρονικό του ασθενή μηδέν της παραλλαγής Ομικρον στην Ελλάδα -Περιγράφει το χρονικό των τεστ

Το χρονικό του ασθενή μηδέν της παραλλαγής Ομικρον στην Ελλάδα -Περιγράφει το χρονικό των τεστ

Συναγερμός σήμανε χθες στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, μετά τον εντοπισμό του πρώτο κρούσματος της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ζωντανά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά την εξειδίκευση των μέτρων για τις γιορτές και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο κ. Πλεύρης, πρόκειται για Έλληνα από τη Νότια Αφρικη, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη (στα Χανιά) και όπως διευκρίνισε έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

«Ηταν αναμενόμενο, μπορούμε να το διαχειριστούμε»

Ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε αναφερόμενος στο πρώτο κρούσμα της «Ο» στη χώρα πως «ήταν αναμενόμενο και περιμέναμε ότι θα υπάρξει και στη χώρα μας κρούσμα. Η χώρα τηρεί όλα τα πρωτόκολλα και μπορούμε να διαχειριστούμε».

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης ο οποίος έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς ο Έλληνας από τη Νότια Αφρική μετά από διαδοχικά τεστ βρέθηκε τελικά θετικός στην Όμικρον.

Ιχνηλατήθηκαν όλες οι επαφές του κρούσματος

«Η άφιξη στην Ελλάδα έγινε στις 26 Νοεμβρίου το πρωί. Το πρώτο rapid ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα είχε ήπια συμπτώματα, ωστόσο και τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα reapid test που έκανε ήταν αρνητικά.
Στις 29 Νοεμβρίου όμως το αποτέλεσμα του rapid test ήταν θετικό στον κορωνοϊό και στη συνέχεια υπεβλήθη σε PCR. Το αποτέλεσμα του PCR ήταν ύποπτο για τη μετάλλαξη Ομικρον και γι' αυτό προχωρήσαμε σε περαιτέρω έλεγχο και προέκυψε πως πρόκειται για κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον. Έγινε ιχνηλάτηση σε όλες τις επαφές του κρούσματος και τα test τους ήταν αρνητικά. Παραμένουν υπό παρακολούθηση».

Τι λέει ο ασθενής «μηδέν»: Με βοήθησε το εμβόλιο

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις, ο ασθενής «μηδέν» μίλησε για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό και την παραλλαγή Όμικρον.

Ο Κώστας που μένει μόνιμα στο Γιοχάνεσμπουργκ, ήρθε να δει τους γονείς του. Μετά από αρκετά αρνητικά τεστ, το μοριακό έδειξε ότι νοσεί. Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είπε ότι δεν παρουσιάζει έντονα συμπτώματα και είναι σε καραντίνα, όπως και οι δικοί του άνθρωποι που μέχρι στιγμής, είναι αρνητικοί στον ιό.

Πώς έφτασε στην Ελλάδα

«Με βοήθησε το εμβόλιο. Έχω κάνει και τις δύο δόσεις, δεν έχω συμπτώματα και παρενέργειες και όπως βλέπετε, είμαι έξω στο μπαλκόνι. Είμαι σε ένα δωμάτιο, δεν έχουν επαφή οι δικοί μου. Μου βάζουν φαγητό και τρώω ή βγαίνω μόνος μου. Το Σάββατο το βράδυ όταν ξάπλωσα, αισθάνθηκα περίεργο πόνο στο στήθος. Μέχρι την επόμενη μέρα είχε εξαφανιστεί ο πόνος» περιέγραψε στο Star.

Στη συνέχεια, ο «ασθενής μηδέν» της Όμικρον, για τη χώρα μας, σχολίασε ότι «κάποιοι προσπαθούν χρονιά να γραφτούν σε κάτι, εγώ είμαι τυχερός και γράφομαι στα δεδομένα τα ιατρικά ως No1».

Σύμφωνα με ό,τι μετέδωσε το Star, ταξίδεψε από το Γιοχάνεσμπουργκ όπου μένει μόνιμα, για τα Χανιά μέσω Άμπου Ντάμπι και Αθήνας στις 26 Νοεμβρίου. Το μοριακό τεστ που έκανε πριν από την αναχώρηση του, τα rapid τεστ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και εκείνα που έκανε όταν έφθασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, βγήκαν αρνητικά.

Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο 40χρονος Κώστας, την περασμένη Δευτέρα ήθελε να κάνει κάποιες δουλειές στα Χανιά. Πήγε σε ένα φαρμακείο, του έκαναν rapid και βγήκε θετικό. Ζήτησε να του κάνουν ακόμη ένα, με δείγμα από το σάλιο, το οποίο και βγήκε αρνητικό.

«Δεν με ενημέρωσε κανείς, από τα ΜΜΕ το έμαθα»

«Προβληματίστηκε ο φαρμακοποιός και μου είπε να κάνω μοριακό. Δευτέρα και Τρίτη είχαν απεργία οι μικροβιολόγοι. Πήρα τηλέφωνο σε ιδιωτική κλινική κι έτσι έγινε. Τους ενημέρωσα όταν μου πήραν δείγμα ότι έρχομαι από νότια Αφρική. Σχεδόν 45 λεπτά αργότερα με ενημέρωσαν ότι είναι θετικό το δείγμα», προσέθεσε.

«Δεν με ενημέρωσε κανείς, από τα ΜΜΕ ενημερώθηκα. Με πήραν το μεσημέρι από την Αθήνα και μου επιβεβαίωσαν ότι είμαι θετικός στην Όμικρον. Τι να κάνω; Θα φάω τις μισές μου μέρες εδώ αναγκαστικά. Έχουν ακυρωθεί πάρα πολλές πτήσεις δεν ξέρω πώς θα καταφέρω να γυρίσω πίσω», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS