Χρήστος Δερβένης: Κανένα ελαφρυντικό στον προπονητή τένις - 20 χρόνια χωρίς αναστολή για ασέλγεια σε βάρος τεσσάρων αθλητριών του

Χρήστος Δερβένης: Κανένα ελαφρυντικό στον προπονητή τένις - 20 χρόνια χωρίς αναστολή για ασέλγεια σε βάρος τεσσάρων αθλητριών του

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πάνω στον 36χρονο προπονητή τένις που καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε 20 έτη κάθειρξης χωρίς αναστολή για ασέλγεια σε βάρος τεσσάρων αθλητριών του, εκ των οποίων η μία ήταν κάτω των 14 ετών.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Χρήστο Δερβένη, με τον εισαγγελέα της έδρας να σημειώνει πως «θα έπρεπε να πρόκειται, πράγματι, για σύννομο βίο κάτι που δεν προέκυψε, ενώ η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη δεν αποδεικνύεται, γιατί δεν έχουν προσκομιστεί σχετικές αποδείξεις».

Αρνητικό ήταν το δικαστήριο και στη χορήγηση αναστολής μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης στον δεύτερο βαθμό, με τον εισαγγελικό λειτουργό στην πρότασή του να κάνει λόγο για «ριζωμένη ροπή προς τέτοια εγκλήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να τελέσει νέα εγκλήματα, αν αφεθεί ελεύθερος». Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία της Αθήνας προκειμένου να ερευνηθεί η τέλεση του αδικήματος της ψευδορκίας από τον πατέρα της μίας εκ των παθουσών.

Δώρα και μασάζ


«Καταπέλτης» ήταν ο εισαγγελέας της έδρας και κατά τη διατύπωση της πρότασής του προς το Δικαστήριο σχετικά με την ενοχή του προπονητή τένις. «Υπάρχει ένας κοινός τρόπος δράσης του κατηγορούμενου. Αν και ήταν προπονητής και όφειλε να περιορίζεται σε αυτό, αυτός μερίμνησε να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των γονέων, γινόταν μέλος των οικογενειών, αγόραζε ακριβά δώρα χωρίς να έχει καμία υποχρέωση. Έκανε υπέρβαση του ρόλου του ως προπονητή», ανέφερε ο εισαγγελέας συμπληρώνοντας πως πέρα από τα δώρα, ο κατηγορούμενος «έκανε μασάζ σε αθλήτριες, έκανε δώρα στα θύματά του και ήταν χειριστικός προς τις αθλήτριες». Όπως εξήγησε, ο 36χρονος εκδήλωσε την εγκληματική του συμπεριφορά στον εργασιακό του χώρο, δηλαδή στο γήπεδο, γεγονός κρίσιμο κατά τον εισαγγελέα, αφού δείχνει την ικανότητα επανάληψης και την κάλυψη που είχε από τον εργασιακό του χώρο.

«Αποδεικνύεται πλήρως ότι τέλεσε και τις τέσσερις πράξεις. Αποδείχθηκε ότι είναι επικίνδυνος άνθρωπος, αμετανόητος και χειριστικός. Είναι προσωπικότητα που θεωρεί ότι ένα έτος πάνω, ένα κάτω δεν έχει διαφορά. Θέτει τη σεξουαλική του απόλαυση πάνω από την αγνότητα της ανηλικότητας. Προτείνω την ενοχή του για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση», είπε κλείνοντας την πρότασή του.

«Έχω κάνει λάθη»


Ζητώντας συγγνώμη από τις οικογένειες των τεσσάρων κοριτσιών που τον κατήγγειλαν ξεκίνησε την απολογία του ο προπονητής του τένις. «Έχω κάνει λάθη. Δεν ήρθα για να δικαιολογηθώ αλλά να απολογηθώ και σας παρακαλώ αυτή τη φορά να με ακούσετε. Πριν καν μιλήσει κάποιος για μένα, εγώ είπα όλη την αλήθεια και για τα άτομα και για τους χρόνους. Δεν έφερα καμία αντίρρηση. Η ζωή μου έχει καταστραφεί. Εδώ και 16 μήνες είμαι στο μηδέν. Έχω παραδεχθεί κάποιες πράξεις και δεν καταλαβαίνω γιατί εμφανίζονται άλλες ημερομηνίες από τις πραγματικές», ανέφερε.

Μάλιστα, υποστήριξε πως ό,τι έχει κάνει στη ζωή του είναι «προσπαθώντας να κάνει καλό στους άλλους», ενώ ισχυρίστηκε πως όσα χρήματα έβγαζε τα έδινε για να βοηθήσει ζώα. «Δεν μου έχει μείνει μία κι ας κάνω αυτή τη δουλειά 13 χρόνια.

Έχω κάνει κάποια λάθη, έχω ντροπιάσει την οικογένειά μου, αυτά τα παιδιά που τους ενέπνευσα τα όνειρα. Δεν είχα κακό σκοπό. Ήθελα μόνο να κάνω οικογένεια. Τα λάθη μου ήταν μεγάλα και ντρέπομαι για μένα. Δώστε μου μια ευκαιρία να προσπαθήσω να καλύψω τα λάθη και τα κενά και να στηρίξω την οικογένειά μου», είπε απολογούμενος προς το δικαστήριο.

Σχετικά με την πρώτη παθούσα υποστήριξε πως βρισκόταν σε σχέση από τη στιγμή που το κορίτσι ήταν στη Γ’ Λυκείου. «Όταν έγινε αυτό, μάλιστα, ήμουν μαζί της και με τη μαμά της στην Κωνσταντινούπολη και είδαμε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων. Δεν έχει υπάρξει μέλος της οικογένειάς της που να μην έχω στηρίξει. Πώς γίνεται, έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης μας, να πάει διακοπές κατευθείαν με μια καινούργια σχέση; Λέει πράγματα που δεν κολλάνε. Το 2020 που λέει ότι δεν ήμασταν μαζί, κάναμε Πρωτοχρονιά μαζί», είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής.

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα κορίτσια υποστήριξε πως λένε ψέματα για τις ηλικίες κατά τις οποίες ήρθαν σε επαφή.
«Είπαν ψέματα. Δεν θα πρέπει να τους κατηγορήσουν για ψευδορκία; Γιατί έρχονται να πούνε ότι έκανα κάτι μαζί τους από τέτοια ηλικία; Γιατί το κάνουν αυτό; Έχω καταστραφεί. Είμαι φυλακή», ανέφερε χωρίς να πείσει το δικαστήριο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή στις 21 Μαρτίου 2023

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS