Lockdown: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» -Ο νέος Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Lockdown: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» -Ο νέος Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Αλλαγές εμφανίζει από σήμερα ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας μετά το νέα αυστηρότερα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τα οποία θα βρίσκονται σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Ολόκληρη η χώρα χωρίζεται πλέον σε δύο επίπεδα στα οποία ισχύουν αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό οι άσκοπες μετακινήσεις για να μπει «φρένο» στην διασπορά. Υπενθυμίζεται ότι και χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.702 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός ο οποίος προκαλεί τον προβληματισμό των ειδικών, συνδυαστικά με την πίεση στα νοσοκομεία.

Ετσι διαμορφώνεται ο νέος επιδημιολογικός χάρτης

YN 2021 03 04 08.21.45

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από την Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη την χώρα κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, κόκκινο. Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί ως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, υπενθυμίζουμε ότι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο κόκκινο, ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, πλέον αναπροσαρμόζεται και θα είναι από τις 7 το απόγευμα, αντί στις 6 το απόγευμα, ως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου λόγω μητροπολιτικότητας η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές, Δευτέρα έως Παρασκευή, διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί. Αλλαγές ισχύουν και με τους κωδικούς για τις μετακινήσεις με SMS 13033.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS