Γυναικοκτονίες: Έντονη ανησυχία για τις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο - Ολοένα και περισσότερα τα θύματα

Γυναικοκτονίες: Έντονη ανησυχία για τις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο - Ολοένα και περισσότερα τα θύματα

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των γυναικοκτονιών, που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα.

Για το ζήτημα των γυναικοκτονιών μίλησε οΓιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, και η Βέρα Αθανασίου, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια.

Ο κ. Καλλιακμάνης δεν μπόρεσε να κρύψει το σοκ και την ανησυχία του για το γεγονός ότι μέσα σε δύο 48ωρα έχουν χαθεί τρεις γυναίκες από τα χέρια των συντρόφων τους, γεγονός που αποδεικνύει την αυξητική τάση που υπάρχει σε αυτό τον τύπο εγκλήματος. 

Την εγκληματικότητα αυτή προσπαθεί να την αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομίαμε το τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, είναι σημαντικό κομμάτι και οι καταγγελίες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων διαβεβαίωσε ότι δίνεται μεγάλη βάση από την Ελληνική Αστυνομία στις καταγγελίες που γίνονται στο τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας, οι υποθέσεις πηγαίνουν στον Εισαγγελέα και αυτεπάγγελτα ακολουθεί η δίωξη.

Βασικός πυλώνας της αντιμετώπισης του φαινομένου, κατά τον κ. Καλλιακμάνη είναι: «Πρέπει να δούμε από που πηγάζει όλο αυτό και να το αντιμετωπίσουμε στην βάση του. Η οικογένεια, εκεί είναι το ζήτημα και πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι μας. Στην οικογένεια σήμερα οι σχέσεις είναι απόμακρες, δεν δίνονται τα εχέγγυα στα παιδιά να αντιμετωπίσουν την κοινωνία».

Η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, κ. Αθανασίου ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιου τύπου σχέσεις, συνήθως και το θύμα και ο θύτης προέρχονται από περιβάλλοντα στα οποία υπάρχουν συναισθηματικά ελλείματα. Στην ουσία και ο θύτης είναι ένα θύμα που αναπαράγει την βία που έχει δεχθεί. Ο θύτης χειραγωγεί έντονα το θύμα και έτσι το θύμα εντείνει την εξάρτηση από το θύτη».

Σύμφωνα με την ψυχολόγο κι άλλος ένας βασικός πυλώνας αντιμετώπισης του φαινομένου είναι η πρόληψη κι όχι η αντιμετώπιση: «Θα πρέπει να υπάρχουν δομές που από την πρώτη μέρα το θύμα, θα καταφέρει να καταγγείλει οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο σπίτι, δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει μέσα σε αυτό το σπίτι», σημείωσε η κα. Αθανασίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ