ΕΛΛΑΔΑ

Guardian: Μία προοδευτική δικαστικός θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Συνεχίζονται οι αναφορές του ευρωπαϊκού Τύπου στην επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο βρετανικός Guardian κάνει εκτενές αφιέρωμα στην υποψήφια Πρόεδρο σε άρθρο με τίτλο: «Μια προοδευτική δικαστικός θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελλάδας».

Στο άρθρο αναφέρεται στην επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία -όπως σημειώνει- αιφνιδιάστηκαν πολλοί και στο κόμμα της ΝΔ, δεδομένου, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει πολλές φορές βρεθεί απέναντι στο κατεστημένο.

Επισημαίνεται επίσης ότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σπάνια κίνηση συναίνεσης στήριξε την επιλογή, όπως επίσης και το ΚΙΝΑΛ.

Αυτό, σημειώνει ο Guardian θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπολογίζεται η εκλογή Σακελλαροπούλου με 266 επί συνόλου 300 εδρών.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει επίσης: «Το ιστορικό αυτό βήμα, λένε οι αναλυτές, θα αποκαταστήσει σε ένα βαθμό τον περιορισμένο σε αριθμό διορισμό γυναικών στην κυβέρνηση. Μόλις πέντε μπήκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, όταν η ΝΔ πέταξε έξω τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο, απόφαση για την οποία ο πρωθυπουργός δέχθηκε επικρίσεις εντός και εκτός συνόρων».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS