Γρηγορόπουλος: Να αναιρεθεί η απόφαση αποφυλάκισης του Κορκονέα ζητά από τον Άρειο Πάγο η οικογένειά του

Nα αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που άνοιξε για δεύτερη φορά την πόρτα των φυλακών στο δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, ζήτησαν με διάβημα-αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι δικηγόροι της οικογένειας του 15χρονου θύματος, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Παράλληλα, ζήτησαν και τη διενέργεια ενδελεχούς πειθαρχικού και υπηρεσιακού ελέγχου για τις συνθήκες έκδοσης της απόφασης την οποία χαρακτηρίζουν «νομικό πραξικόπημα».

«Χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια για να αναιρεθεί η σκανδαλώδης και προκλητική, νομικά δε έωλη και άκρως προβληματική εκείνη απόφαση. Και οι μηχανισμοί που κινητοποιήθηκαν χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να ανατρέψουν την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας. Με την παρούσα ζητούμε να ασκήσετε εκ νέου αναίρεση στην πραξικομματική παράκαμψη της απόφασης της Ολομέλειας, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και με το εύρημα να ανατεθεί σε ενόρκους, οι οποίοι δεν είχαν καμία γνώση της υπόθεσης και του αποδεικτικού υλικού να επωμιστούν την ανατροπή της αποφάσεως, την οποία εισαγγελέας και τακτικές δικαστές δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επισήμως, πλην όμως εξασφάλισαν την συνθήκες και δρομολόγησαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να υλοποιηθεί», αναφέρεται στο αίτημα που κατέθεσαν οι νομικοί παραστάτες της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

«Μεταξύ των μεθοδεύσεων που ακολουθήθηκαν ήταν η εντολή μη κλήτευσής μας στο Δικαστήριο ως διαδίκων, ο προσδιορισμός σε συντομότατες δικασίμους εντός του δικαστικού έτους, η εισαγωγή της υπόθεσης μόνο ενώπιον των τακτικών δικαστών, η βίαιη αποτροπή τοποθέτησης της πλευράς μας ως διαδίκων, ενέργειες που έγιναν σε σύμπραξη Εισαγγελέως και τακτικών δικαστών. Η εξέλιξη της νέας αποφυλάκιση Κορκονέα είχε προβλεφθεί από πλευράς μας και είχαμε καταγγείλει ότι η υπεράσπιση κόμπαζε ότι την έχει εξασφαλίσει. Εν προκειμένω προκύπτουν συνεπώς σοβαρότατες ενδείξεις όχι μόνο νομικού πραξικοπήματος, αλλά και σειράς πειθαρχικών παραπτωμάτων και ποινικών αδικημάτων εκ μέρους δικαστικών προσώπων…», συμπληρώνουν.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS