Γραμματέας εργαζομένων στο «Αττικόν»: Να μη φτάσουμε να διαλέγουμε ποιος θα νοσηλευτεί – Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο

Γραμματέας εργαζομένων στο «Αττικόν»: Να μη φτάσουμε να διαλέγουμε ποιος θα νοσηλευτεί – Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το «Αττικόν» σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «ΜEGA Σαββατοκύριακο» ο χειρούργος ΩΡΛ και γραμματέας των εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Σιδέρης.

Σε ένα 24 ώρο, σύμφωνα με τον κ. Σιδέρη, στο νοσοκομείο έγιναν 50 εισαγωγές covid περιστατικών και 180 συνολικά, ενώ πλέον υπάρχουν μόνο 2 κενά κρεβάτια για ΜΕΘ covid.


«Είναι οριακά τα πράγματα. Είναι γεμάτες 4 κλινικές covid, και άλλες 2 κλινικές που μετατράπηκαν σε covid. Έξι γεμάτες κλινικές covid είναι γεμάτες. Έχουμε 1-2 κενά κρεβάτια covid ΜΕΘ, 60 ράντζα και ασθενείς που δεν έχουν διεκπεραιώσει τη διαδικασία προσέλευσής τους στα επείγοντα. Οριακά τα πράγματα, είμαστε στο μηδέν» σημείωσε, λέγοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται διακομιδή ασθενών από το «Αττικόν» σε άλλα νοσοκομεία για να μη φρακάρει το σύστημα.

«Η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Ακούτε αυτή την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, στον Ευαγγελισμό, στο Αττικόν, στον Ερυθρό Σταυρό, στο Θριάσιο αλλά δεν την ακούτε στον Όμιλο Ιατρικού Αθήνας, στο Metropolitan, ή στα ιδιωτικά» συμπλήρωσε.

Τόνισε μάλιστα πως αν οι εισαγωγές και οι νοσηλείες covid συνεχιστούν, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δεν θα διαλέξουν ποιος θα νοσηλευτεί. «Υπάρχει κώδικας ιατρικής δεοντολογίας. Eμείς τέτοιο πράγμα δεν πρόκειται να κάνουμε. Αν θέλουν να έρθουν να το κάνουν οι κύριοι της κυβέρνησης. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι τέλος και θα κερδίσουμε. Δεν πρέπει και δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS