Γλυκά Νερά: Μέσα στο σπίτι του εγκλήματος -Τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί

Γλυκά Νερά: Μέσα στο σπίτι του εγκλήματος -Τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί

Με παταγώδη τρόπο καταρρίφθηκαν από τους ειδικούς της Ελληνικής Αστυνομίας οι σκηνοθετημένες παρεμβάσεις στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά από τον δολοφόνο της 20χρονης Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος απολογείται αύριο στις 10 το πρωί στον 12ο τακτικό ανακριτή, καθώς είχε πάρει προθεσμία την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναμένεται να κρατήσει την υπερασπιστική γραμμή που είχε κατά την τελευταία κατάθεση που έδωσε ως κατηγορούμενος στις αστυνομικές αρχές τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν προμελετημένο το έγκλημα, ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τη σύζυγό του και πως νωρίτερα είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ τους. Επίσης, θα ισχυριστεί ότι έπαιζε θέατρο επί 37 ημέρες για να μη μείνει η κόρη του χωρίς κανέναν γονέα.

«Θέλω να φυλακιστώ κοντά στην κόρη μου»

Πάντως φέρεται να γνωρίζει πολύ καλά τι προβλέπεται ποινικά από εδώ και πέρα και ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή. Όμως, όπως, είπε, έχει μια… επιθυμία: «Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ και ότι θα οδηγηθώ στη φυλακή. Θέλω να τιμωρηθώ για ό,τι έχω διαπράξει. Αυτό που θέλω είναι να φυλακιστώ σε μέρος που είναι κοντά στη μικρή» είπε στο Star.

Ο ίδιος εξάλλου, μέσα από το κελί, ερωτηθείς από τον ΣΚΑΪ αν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του, δήλωσε ότι «δεν ήταν τίποτα προσχεδιασμένο», ενώ έσπευσε να τονίσει ότι «δεν υπήρχε τρίτο πρόσωπο» που να συμμετείχε στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. «Είμαι συντετριμμένος για αυτό που έκανα. Η συγγνώμη είναι μικρή λέξη και προς τις δύο οικογένειες, τη δική μου και της Καρολάιν, και προς τη μονάκριβη κόρη μου που είναι τώρα η μοναδική μου σκέψη. Κατέστρεψα τα πάντα και τη ζωή μου μαζί», είπε επίσης.

Ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δήλωσε ότι «σε τέτοια αδικήματα δεν υπάρχει δικαιολογία» και πρόσθεσε πως «αύριο ο 33χρονος θα δώσει πολλές πρόσθετες λεπτομέρειες κατά την απολογία του στον ανακριτή. Είναι στοιχεία που δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής, δεν τα έχει καταθέσει στους αστυνομικούς. Αυτά τα στοιχεία θα φωτίσουν τις συνθήκες του εγκλήματος. Θα εμπλουτίσει την κατάθεσή του».

Ωστόσο, τα πειστήρια που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του σε πολλαπλά επίπεδα.

Το «παραβιασμένο» παράθυρο

Το «παραβιασμένο» παράθυρο ήταν το βασικό «πειστήριο» που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επικαλέστηκε στις αρχικές καταθέσεις του για να κάνει πιστευτή την εκδοχή της ληστρικής επιδρομής στο σπίτι τους. Οπως είχε υποστηρίξει στις Αρχές, το εν λόγω παράθυρο του υπογείου το άφηναν σε ανάκληση για να φεύγουν οι οσμές από το πλυντήριο.

Ωστόσο, την παραβίαση φέρεται να την έκανε μεταξύ 5:22 έως 5:54, όπου φαίνεται να κινείται και να ανεβαίνει ορόφους. Εκεί δημιουργεί την εικόνα της διάρρηξης. Στο πάτωμα του υπογείου υπήρχε το παράθυρο με αλουμινένιο πλαίσιο και τζάμι. Στο κάσωμα παρατηρήθηκαν εκδορές σαν να έχουν γίνει με κατσαβίδι, ενώ στο περβάζι του παραθύρου βρέθηκε ένας μικρός μεταλλικός γάντζος με στρεβλωμένη τη μία άκρη του. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε ξεβιδώσει και κάποιες βίδες από τους μεντεσέδες και το ακούμπησε στο πάτωμα.

Η κάμερα ασφαλείας

Ως πειστήριο νούμερο 35 στη δικογραφία καταγράφεται η κάμερα στο καθιστικό της μεζονέτας. Χωρίς να είναι ακόμη σαφής η ακριβής ώρα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την έχει πετάξει στο πάτωμα και έχει αφαιρέσει την κάρτα μνήμης, την οποία έχει κόψει με ψαλίδι και την έχει πετάξει στην τουαλέτα. Είναι πεσμένη πίσω από τον καναπέ όπου καθόταν ο 33χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος, μαζί με ένα μπουκάλι νερό.

Η κάμερα ασφαλείας διακρίνεται στο πάτωμα, πίσω από τον καναπέ που καθόταν ο 33χρονος δολοφόνος

Στην ουσία, η κάμερα είναι ένα από τα στοιχεία που μαζί με τα άλλα ψηφιακά πειστήρια (smartwatch, κινητό δράστη και θύματος) «έδειξαν» ότι δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ήταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Οπως δήλωσε στο Mega ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Απόστολος Σκρέκας, ο δολοφόνος, αφού αφαίρεσε την κάρτα μνήμης, την ακούμπησε στο πάτωμα γιατί τον ενδιέφερε πρωτίστως να εξαφανίσει τα στοιχεία που περιείχε και όχι την ίδια την κάμερα.

 

Η Monopoly

Ενα ακόμη ντοκουμέντο της σκηνοθεσίας που έστησε ο πιλότος, που υπάρχει στη δικογραφία, είναι το κουτί του επιτραπέζιου παιχνιδιού Monopoly, μέσα στο οποίο ο συζυγοκτόνος ισχυριζόταν επί 37 ημέρες ότι είχε κρύψει 9.500 ευρώ, τα οποία και άρπαξαν οι υποτιθέμενοι ληστές.

Το σαλόνι

Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνεται μία ακόμη φωτογραφία, από το σαλόνι του σπιτιού στα Γλυκά Νερά.

Οπως μπορείτε να δείτε, ο χώρος μοιάζει ελαφρώς ακατάστατος, όχι τόσο όμως όσο θα «δικαιολογούσε» μια βίαιη ληστεία, όπως αυτή που περιέγραψε ο δράστης του φονικού. Αριστερά, διακρίνεται η κάμερα ασφαλείας στο πάτωμα. Στο κέντρο, στη βιβλιοθήκη διακρίνονται κορνίζες και φωτογραφίες του ζευγαριού, άθικτες, ενώ στο τραπέζι μπροστά από τον καναπέ βρίσκεται το κουτί της «Monopoly», όπου υποτίθεται ότι βρίσκονταν κρυμμένα τα περίπου 10.000 ευρώ που «υπέδειξε» ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στους (ανύπαρκτους) δράστες.

Με άλλα λόγια, οι δήθεν εισβολείς δεν έκαναν τον «κόπο» να ψάξουν σε κανένα άλλο σημείο του σαλονιού, πλην του επιτραπέζιου παιχνιδιού που τους «υπέδειξε» ο πιλότος.

Η τελευταία φωτογραφία στο κινητό της Καρολάιν

Η κάμερα ασφαλείας την οποία ξήλωσε ο 33χρονος πιλότος ήταν εκείνη που είχε καταγράψει νωρίτερα τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ξαπλωμένο στον καναπέ με την κόρη τους στα χέρια του. Από εκείνη την κάμερα η άτυχη Καρολάιν είχε τραβήξει στις 12 τη νύχτα μια φωτογραφία στο κινητό της, ουσιαστικά ένα print screen από την εφαρμογή για τις κάμερες στο εσωτερικό του σπιτιού τους. Σύμφωνα με τις περιγραφές και τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Καρολάιν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στη σοφίτα στον 3ο όροφο, ενώ ο μετέπειτα συζυγοκτόνος ήταν με την κόρη τους στο ισόγειο.

Τη φωτογραφία έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha:

YN 2021 06 22 07.15.30

Το κινητό της άτυχης 20χρονης ήταν συνδεδεμένο μέσω εφαρμογής με την κάμερα. Υπενθυμίζεται ότι στις 23:18 και 23:42 έχουν αποσταλεί τα μηνύματα της διαμάχης και στις 23:46 ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με τα ψηφιακά τεκμήρια από το κινητό του, φέρεται να ανεβαίνει τρεις ορόφους.

Η τελευταία εγγραφή σχετικά με την κατάσταση της κάρτας μνήμης ήταν 00:26 στις 11 Μαΐου. Η τελευταία «επικοινωνία» της κάμερας μέσω δικτύου με κάποιον χρήστη που είχε πρόσβαση σε αυτή είναι στη 1:19 και 22 δευτερόλεπτα, ενώ το χρονικό διάστημα μεταξύ 23:39 στις 10 Μαΐου έως 1:19 της 11ης υπάρχει μεγάλος αριθμός εγγραφών-επικοινωνιών (223 από συνολικά 365) από τις 9 έως τις 11 Μαΐου.

Η μαρτυρία της γειτόνισσας που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του πιλότου

Την ίδια ώρα η γειτόνισσα και φίλη της Καρολάιν, με την οποία έμεναν στο συγκρότημα κατοικιών στα Γλυκά Νερά από τον Μάρτιο του 2019, έσπασε τη σιωπή της, λίγες ημέρες μετά την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Η γυναίκα, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως η Καρολάιν «λάτρευε τη Λυδία, ήταν εξαιρετική μαμά, ήρεμη, πάρα πολύ ήρεμο παιδί. Και φαίνεται ο άνθρωπος και στο παιδάκι του και στα ζώα του».

Τη μοιραία νύχτα, η γυναίκα ήταν εκείνη που άκουσε κάποια βήματα στη σκάλα των γειτόνων της και το κλάμα του σκύλου που βρέθηκε κρεμασμένος.

Νωρίτερα δεν άκουσε κανένα θόρυβο και ο ισχυρισμός του καθ' ομολογίαν δολοφόνου πως η Καρολάιν είχε ρίξει με φόρα το παιδί της στην κούνια, πριν φθάσει εκείνος στο έγκλημα, προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της.

«Μπορούσε να χτυπήσει αυτή η γυναίκα το παιδί της; Ούτε για αστείο! Εδώ και τα ζωάκια που προσπαθούσαμε να τα βάλουμε για νοσηλεία, κάποια άγρια που θέλουν λίγο μεταχείριση πιο… για να τα βάλεις σε ένα κλουβί και η Καρολάιν ήταν πάντα με το χάδι, ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος, τι λέμε τώρα! Το παιδί της ήταν πάνω απ’ όλα. Και η Καρολάιν παιδί ήταν, 20 χρόνων, δεν μπορείτε να φανταστείτε αγάπη που είχε για τη Λυδία», τόνισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS