ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: «Πως σκηνοθέτησα τη ληστεία» - Τι ισχυρίστηκε ο πιλότος στη συμπληρωματική, προανακριτική του, απολογία στους αστυνομικούς

Συνέχεια στην απολογία του σχετικά με τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά έδωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Προανακριτικά, ο 33χρονος πιλότος περιέγραψε αναλυτικά στους αστυνομικούς πως σκηνοθέτησε τη ληστεία μετά τη δολοφονία της Καρολάιν λέγοντας πως έκρυψε τα κοσμήματα στο…ντεπόζιτο βενζίνης της μηχανής του.

Σοκάρουν οι περιγραφές του

Ο 32χρονος πιλότος, μεταξύ άλλων περιέγραψε αναλυτικά πως σκηνοθέτησε τη «ληστεία». Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα άνοιξε τα συρτάρια, πέταξε τα πράγματα που είχαν μέσα για να φανεί ότι μέσα στο δωμάτιο είχαν μπει ληστές. Συνέχισε, λέγοντας πως κάποια στιγμή κατέβηκε στο υπόγειο και παραβίασε το παράθυρο αναφέροντας «μη με ρωτάτε πως ακριβώς το έκανα δεν θυμάμαι θυμάμαι όμως ότι κάποια στιγμή ξεβίδωσα κάποιες βίδες βγήκε το παράθυρο και το ακούμπησα στο πάτωμα. «Ανέβηκα στο σαλόνι ανακάτεψα και εκεί τα πράγματα που είχα για να φαίνεται ότι είχαν ψάξει και εκεί ληστές», είπε συγκεκριμένα.

Ο κατηγορούμενος για να μην αφήσει αποτυπώματα χρησιμοποίησε τα γάντια της μηχανής του. Και φυσικά είπε ψέματα και για τα χρήματα τα οποία, όπως είπε, δεν υπήρχαν στο σπίτι αλλά φρόντισε να εξαφανίσει τα λιγοστά κοσμήματα τους τα οποία στη συνέχεια τα πέταξε.

«Το μόνο αξίας που υπήρχε στο σπίτι ήταν οι δύο βέρες μας και το δαχτυλίδι αρραβώνων της Καρολάιν. Αυτά τα πήρα και τα έβαλα σε μία μικρή νάιλον σακούλα και τα πέταξα μέσα στο ντεπόζιτο της μηχανής μου που είχα στο γκαράζ. Λεφτά μέσα στο σπίτι δεν υπήρχαν. Τις επόμενες μέρες έβγαλα τα κοσμήματα από το ντεπόζιτο και τα πέταξα σε ένα κάδο απορριμμάτων» περιέγραψε ο κατηγορούμενος που για 37 ημέρες επιχειρούσε να παραπλανήσει τις αρχές και να καλύψει τα ίχνη του.

Μέσα σε όλα όσα σκέφτηκε ήταν και να ανοίξει ένα παιχνίδι Monopoly για να πει αργότερα στους αστυνομικούς ότι εκεί είχαν με τη γυναίκα του βάλει 9,5 χιλιάδες ευρώ τα οποία πήραν οι ληστές. «Κάποια στιγμή ξήλωσα την κάμερα που είχαμε στο σαλόνι και έβγαλα από μέσα την κάρτα μνήμης. Την κάρτα την έκοψα με ένα ψαλίδι αν θυμάμαι καλά και την πέταξα στη λεκάνη της τουαλέτας» περιέγραψε επίσης στους αστυνομικούς.

Δεύτερη προανακριτική τα…ξημερώματα

Ο 33χρονος έδωσε δύο προανακριτικές απολογίες. Τα ξημερώματα της 18ης Ιουλίου, καθώς του ζητήθηκε από τους αστυνομικούς να τους περιγράψει εκ νέου τη σκηνή του φόνου της Καρολάιν.

Πάνω κάτω ο 33χρονος πιλότος προχωρά στην ίδια περιγραφή με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, ωστόσο οι λεπτομέρειες της αποτρόπαιας πράξης του είναι για μία ακόμα φορά ανατριχιαστικές.

Η συμπληρωματική προανακριτική απολογία του 33χρονου δόθηκε στις 3 τα ξημερώματα.

Σε αυτήν αναφέρεται:

- Μπορείς να μας περιγράψεις ακόμη μια φορά τη στιγμή που αγκάλιασες τη σύζυγό σου και μετά από 5 λεπτά κατάλαβες ότι δεν κουνιόταν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: - Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: "Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις". Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτα, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: - Στην προηγούμενη έκθεση εξέτασης, μας περιέγραψες πώς δέθηκες πριν έρθουν οι Αστυνομικοί. Θυμάσαι αν τα χέρια σου τα έδεσες μπροστά ή πίσω από τα πόδια σου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: - Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS