Γιάννης Οικονόμου: Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τα ναυάγια - 80 οι διασωθέντες και 28 οι αγνοούμενοι

Γιάννης Οικονόμου: Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τα ναυάγια - 80 οι διασωθέντες και 28 οι αγνοούμενοι

«Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα θρηνούμε θύματα όσο η Τουρκία δεν πράττει όσα επιτάσσουν οι συμφωνίες που έχει υπογράψει και το Διεθνές Δίκαιο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μια μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία έλαβε χώρα στο Αιγαίο, με τα δύο ναυάγια που έλαβαν χώρα σχεδόν ταυτόχρονα, τις τελευταίες ώρες, στα Κύθηρα και τη Λέσβο.

Ειδικότερα, 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λέσβο, ενώ 15 είναι οι αγνοούμενοι στα Κύθηρα, με άλλους περίπου 13 να αγνοούνται στη Λέσβο. 

Την ίδια ώρα και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, αλλά και των κατοίκων των δύο νησιών, 80 άτομα διασώθηκαν στα Κύθηρα, με 18 εξ αυτών να είναι παιδιά και 7 γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Λέσβο τόσο τα θύματα όσο και οι διασωθέντες ήταν νεαρές γυναίκες με καταγωγή από χώρες της Αφρικής, με ένα ανήλικο αγόρι να είναι το 17ο θύμα του ναυαγίου στην περιοχή Προβοσκίδα.

«Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τα ναυάγια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καταλογίζοντας «ανεύθυνη συμπεριφορά και πλημμέλειες» στη γείτονα. 

Όπως τόνισε, μάλιστα, «είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα θρηνούμε θύματα όσο η Τουρκία δεν πράττει όσα επιτάσσουν οι συμφωνίες που έχει υπογράψει και το Διεθνές Δίκαιο».

«Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Οι ελληνικές αρχές διασώζουν ανθρώπους, όχι δυστυχώς όλους. Αυτή η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού πρέπει να σταματήσει γιατί κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Όσο η Τουρκία κάνει πλάτες στους διακινητές θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες τραγωδίες», συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Εγκληματική ενέργεια ήταν αυτό που έγινε χθες, να επιβιβάζουν ανθρώπους σε βάρκες σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην καλύτερη περίπτωση πλημμέλειας των τουρκικων αρχών γι' αυτή την τραγωδία», κατέληξε στις αναφορές του στα δύο ναυάγια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS