Fuel Pass 2: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Fuel Pass 2: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Η αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει η πλατφόρμα για το fuel pass 2 έχει αρχίσει. Ήδη έχει γίνει γνωστό πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας στην εν λόγω πλατφόρμα θα έχουν πρόσβαση οι πολίτες για να παραλάβουν το επίδομα βενζίνης το οποίο θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας χθες, ως το τέλος της εβδομάδας και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel pass 2 για την επιδότηση των καυσίμων.
Η οικονομική ενίσχυση με την ψηφιακή κάρτα, ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) και την περιοχή της κύριας κατοικίας (ηπειρωτική χώρα ή νησιά), κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ, ενώ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό είναι 45-80 ευρώ.

Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια

Στο πρώτο επίδομα καυσίμων, δικαιούχοι ήταν μόνο όσοι είχαν ετήσιο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, στο νέο Fuel Pass αναμένεται να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια μέχρι τα 45.000 ευρώ.
ο δεύτερος κύκλος θα αφορά το τρίμηνο για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο,
από την επιδότηση θα επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. δυνητικοί δικαιούχοι.
οι δικαιούχοι πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, ενώ κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο

Αυξημένα τα ποσά

  • Στο Fuel Pass 2 με ψηφιακή κάρτα στο κινητό τα χρήματα που θα λάβετε διαμορφώνονται ως εξής:
    80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακής κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό
  • 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό
  • 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκίνητου σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό
  • 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

Πώς θα κάνετε αίτηση

  • Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μπει στο vouchers.gov.gr, να επιλέξει το Fuel Pass 2 και να μπει στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια πατά την επιλογή «είσοδος», βάζοντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet.
  • Αφού γίνει η αίτηση, τα χρήματα θα μπουν σε 3 εργάσιμες ημέρες. Και να σημειωθεί ότι η αίτηση θα γίνει ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS