Φωτιές: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Βίλια - Εκκενώθηκαν ακόμα πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο - Χωρίς ενεργό μέτωπο η Κερατέα

Φωτιές: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Βίλια - Εκκενώθηκαν ακόμα πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο - Χωρίς ενεργό μέτωπο η Κερατέα

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για τους κατοίκους στα Βίλια, ενώ η πυρκαγιά στην περιοχή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Η φωτιά ξεκίνησε να καίει στα Βίλια το μεσημέρι της Δευτέρας και από εκείνη η στιγμή καίει ανεξέλεγκτη.

Τη νύχτα εκκενώθηκαν ακόμα πέντε οικισμοί -Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα-καθώς, επίσης και ένα γηροκομείο, καθώς οι φλόγες που εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο πλησίασαν την κατοικημένη περιοχή καίγοντας πυκνό παρθένο πευκοδάσος και δυσπρόσιτο στο όρος Πατέρα,

Στις 06:30 το πρωί ξεκίνησαν να πετούν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200.

Σε ό,τι αφορά τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ (8) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Πολύ δύσκολη η κατάσταση

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, χωρίς αυτά δεν θα αντιμετωπιστεί το πύρινο μέτωπο που καίει σε χαράδρα.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είναι ανεξέλεγκτο το μέτωπο. Έχει δοθεί εντολή για εκκένωση τριών οικισμών και εκκένωση ενός οίκου ευγηρίας στον Άγιο Γεώργιο», είπε ο κ. Κόκκαλης, μιλώνας στο «MEGA».

Όπως γνωρίζει ο ίδιος, πρόκειται να πετάξουν και τα ρώσικα αεροσκάφη.

«Πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο με τα δασαρχεία. Πρέπει αν γίνουν μελέτες και οι αντιπυρικές ζώνες να γίνουν τεράστιες», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Αποτέλεσμα εμπρησμού οι φωτιές

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας άφησε αιχμές πως οι φωτιές σε Κερατέα και Βίλια είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

«Θα φανεί εάν είναι εμπρησμός ή όχι. Οι πυρκαγιές έπεσαν μαζί και είναι περιοχές που έχουν δάσος. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, σίγουρα», κατέληξε.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η Κερατέα

Την ίδια ώρα, καλύτερη είναι η κατάσταση στην Κερατέα, όπου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Υπάρχουν κάποιες αναζωπυρώσεις κοντά σε Συντερίνα και Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ δεν υπάρχει φόβος πως η πυρκαγιά θα φτάσει στον Εθνικό Δρυμό.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλές επίγειες δυνάμεις και εθελοντές. Τρία σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ