ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά στην Τήνο - Νωρίτερα δόθηκε εντολή ετοιμότητας από το 112 για τρεις οικισμούς

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Τήνο που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση.

Νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός, ενώ από την Πυροσβεστική έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση σε Αγία Βαρβάρα και Λυχναφτιά.

Η φωτιά ξέσπασε στο Όρος Παράχραντος αργά το απόγευμα και στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της φωτιάς 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου και αρκετοί εθελοντές.

Το έργο τους ωστόσο δυσκόλευαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Λίγο μετά τις 20.00 μ.μ. η Πολιτική Προστασία 'έστειλε μήνυμα ετοιμότητας στους κατοίκους για τη φωτιά που μαίνεται στην Τήνο.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Αγία_Βαρβάρα, #Φέρο και #Λυχνάφτια #Τήνου παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών ‼ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε το μήνυμα του 112.

Ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο

Ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο μεταβαίνουν στην Τήνο για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα ανάμεσα στους οικισμούς Λυχνάφτια και Αγίας Βαρβάρας. Ταυτόχρονα με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Τήνο μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Αττική συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Α΄ ΕΜΑΚ καθώς επίσης 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Άνδρο και άλλοι 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Σύρο.

Σημειώνεται ότι μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι του οικισμού Λυχνάφτια και του οικισμού Αγία Βαρβάρα ενώ επίσης για προληπτικούς λόγους λίγο πριν ήταν σε ετοιμότητα και οι κάτοικοι του οικισμού Φέρο Χωριό.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το «λάθος», η «άρνηση» και ο Βησσαρίων...

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS