Φονικό στη Μακρυνίτσα: Στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες – Σήμερα οι κηδείες

Φονικό στη Μακρυνίτσα: Στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες – Σήμερα οι κηδείες

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η κοινωνία της Μακρυνίτσας Πηλίου από την φρικτή διπλή δολοφονία με θύματα μια 28χρονη και τον 30χρονο αδερφό της, από το χέρι του εν διαστάσει συζύγου της γυναίκας.

Σήμερα αναμένεται να γίνει μέσα σε κλίμα οδύνης η κηδεία των θυμάτων, ενώ ο 31χρονος δράστης θα οδηγηθεί στον ανακριτή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της μητέρας των δύο αδελφιών.

Οι γονείς των δύο αδελφιών βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Η μητέρα των δύο παιδιών που έπεσαν νεκρά από το μαχαίρι του 31χρονου δράστη, Αθανασία Τσάπα, τόνισε στο Mega πως ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και πως περιμένει να δει τα παιδιά της ζωντανά. «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι τα παιδιά μου έφυγαν, περιμένω να τα δω να έρχονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, η επίθεση του δράστη ξεκίνησε από την ίδια, όμως στη συνέχεια η κόρη της κατάλαβε τι συνέβη και μπήκε μπροστά για να την προστατεύσει. «Εγώ πιστεύω ότι θα σκότωνε εμένα, αν δεν κατέβαινε εκείνη την ώρα το παιδί μου» συμπλήρωσε η Αθανασία Τσάπα. «Προσπαθούμε να δώσουμε δύναμη στο εγγονάκι μας, που είναι 2,5 ετών»
πρόσθεσαν οι γονείς των δύο θυμάτων. Ο πατέρας των δύο άτυχων παιδιών ζητά με σπαραγμό να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο άνθρωπος που τους στέρησε τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να προκαλούσε τα θύματά του όταν ζητούσαν την προστασία της Δικαιοσύνης, προκειμένου να μην μην πλησιάζει την πρώην σύζυγό του, λέγοντάς τους: «δεν με νοιάζει, θα με κλείσουν μέσα και σε ένα μήνα θα βγω».

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει η υπεράσπιση του δολοφόνου

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, o φερόμενος ως δράστης σε λίγες ημέρες θα περνούσε νέα ψυχιατρική αξιολόγηση από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, καθώς από τον Φεβρουάριο είχε ζητήσει η σύζυγός του να εξετασθεί ψυχιατρικά.

Είχε υποβληθεί σε αξιολόγηση αλλά δεν κρίθηκε περιστατικό για εγκλεισμό και τις επόμενες ημέρες θα γινόταν επανεξέταση. Λάμβανε ωστόσο φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στενών φιλικών προσώπων της δολοφονημένης κοπέλας, η ίδια είχε ζητήσει την ψυχιατρική εξέταση για τις κακοποιητικές του συμπεριφορές το τελευταίο πεντάμηνο, που οδήγησαν στον οριστικό χωρισμό τους πριν ένα μήνα. «Δεν με μοιάζει. Θα με κλείσουν ένα μήνα μέσα και θα βγω» φέρεται να της απαντούσε.

 

Σοκάρουν οι γονείς των θυμάτων

Οι γονείς τους θυμάτων του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα περιέγραψαν στο LIVE NEWS τις τελευταίες στιγμές των παιδιών τους.

Η μητέρα των δύο παιδιών που έπεσαν νεκρά από το μαχαίρι του 30χρονου δράστη, Αθανασία Τσάπα, τόνισε πως ακόμα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και πως περιμένει ακόμα να δει τα παιδιά της ζωντανά. «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι τα παιδιά μου έφυγαν, περιμένω να τα δω να έρχονται» σημείωσε, εξηγώντας τι συνέβη εκείνα τα δραματικά λεπτά.

Όπως εξήγησε, η επίθεση του δράστη ξεκίνησε από την ίδια, όμως στη συνέχεια η κόρη της κατάλαβε τι συνέβη και μπήκε μπροστά για να την προστατεύσει. «Εγώ πιστεύω ότι θα σκότωνε εμένα, αν δεν κατέβαινε εκείνη την ώρα το παιδί μου» συμπλήρωσε η Αθανασία Τσάπα.

«Προσπαθούμε να δώσουμε δύναμη στο εγγονάκι μας, που είναι 2,5 ετών» πρόσθεσαν οι γονείς των δύο θυμάτων, ενώ ο Απόστολος Τσάπας ζήτησε την τιμωρία του δράστη. «Να μην βγει ποτέ έξω. Πρέπει να φάει ισόβια, τα παιδιά όμως δεν θα γυρίσουν πίσω» συμπλήρωσε.

 

 

Αυτά δεν γίνονται ούτε στις ταινίες

Για μία τραγική κατάσταση μίλησαν στο star.gr και άλλοι κάτοικοι του χωριού που γνώριζαν από μικρή ηλικία τα δύο αδέρφια και αδυνατούν πλέον να πιστέψουν το τραγικό τους τέλος.

«Αυτά τα πράγματα δε γίνονται ούτε σε ταινίες στον κινηματογράφο και εδώ τα βλέπουμε τώρα πραγματικότητα. Ήταν σε διάσταση και ήρθε αυτός και ζητούσε δεν ξέρω τι … να δει το παιδί; Από ό,τι άκουσα, είχε έρθει την Πέμπτη και έκανε φασαρία στο σπίτι και χτύπησε τις γυναίκες. Δεν έπρεπε να κάνει κάτι η αστυνομία να προλάβουν; Γιατί δεν πρόλαβαν;», σημείωσε ο κ. Σαρακατσιάνος.

«Η κατάσταση είναι τρομακτική. Όλοι είναι συντετριμμένοι. Επικρατεί ένας πανικός, δεν είναι για κουβέντα με λίγα λόγια», είπε περιγράφοντας την εικόνα που επικρατεί από το πρωί στο χωριό, ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας, Ευάγγελος Σαρακατσιάνος.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακατσανιάνο, η οικογένεια των θυμάτων, ήταν η πιο ήσυχη στο χωριό.

Αναφερόμενος στο ζευγάρι, είπε ότι ήταν τρία χρόνια παντρεμένο, αλλά τους τελευταίους 3- 4 μήνες ήταν σε διάσταση.

«Δεν ήταν πολλά χρόνια παντρεμένοι. Παντρεύτηκαν στο χωριό, αλλά εφυγαν και έμεναν στο Βόλο», είπε.

Για τον φερόμενο δράστη, σημείωσε ότι η οικογένειά του δεν είναι από το χωριό και ότι ο ίδιος ήταν γαμπρός στη Μακρινίτσα.

Το μεσημέρι της Τρίτης αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία του χωριού οι αναγγελίες της εξόδιας ακολουθίας, η οποία θα τελεστεί σήμερα στις 10.30 από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του χωριού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS