Φονικό στη Μακρινίτσα: Δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκισης στον δολοφόνο των δύο αδελφών

Φονικό στη Μακρινίτσα: Δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκισης στον δολοφόνο των δύο αδελφών

Σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκιση καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας τον 34χρονο Βολιώτη, δράστη του διπλού φονικού της Μακρινίτσας στις 5 Απριλίου 2021 στο πατρικό σπίτι της 28χρονης εν διαστάσει συζύγου του δολοφόνου Κωνσταντίνα Τσάπα, μητέρα ενός παιδιού 4 ετών σήμερα και του 30χρονου αδερφού της, Γιώργου Τσάπα.

Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ήταν ομόφωνη και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις δύο ανθρωποκτονίες, οι οποίες έγιναν με πλήρη καταλογισμό, όπως αποφάνθηκε το Δικαστήριο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί ακαταλόγιστου λόγω ψυχικής διαταραχής.

Στο άκουσμα της απαγγελίας της ποινής αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο πατέρας των δύο αδερφών ξέσπασε σε λυγμούς νιώθοντας δικαιωμένος.

Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και του ότι τον ώθησε στις πράξεις του η συμπεριφορά των θυμάτων, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση ως μάρτυρα υπεράσπισης της γιαγιάς του δράστη, ενώ ο κατηγορούμενος στην απολογία του κατέθεσε ότι δεν θυμόταν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαχαίρωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της.

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων, ενώ ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου σύμφωνα με το κατηγορητήριο - για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για ενδοοικογενειακή βία-σωματική βλάβη κατά συρροή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS