Euronews: Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα στην ψηφιακή ασφάλεια -Εγκωμιαστικά σχόλια για την ψηφιακή ποιότητα ζωής

Euronews: Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα στην ψηφιακή ασφάλεια -Εγκωμιαστικά σχόλια για την ψηφιακή ποιότητα ζωής

Άρθρο του Euronews, με τίτλο «Ποια ευρωπαϊκή χώρα έχει την καλύτερη ψηφιακή ποιότητα ζωής;», κάνει μια ακόμα θετική αναφορά στην Ελλάδα και μας κατατάσσει στην πρώτη θέση της ψηφιακής ασφάλειας.

Αυτή τη φορά, η χώρα μας εγκωμιάζεται για την ψηφιακή της ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος Luke Hurst, στο άρθρο του που συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα Euronews.next, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα κατατάσσεται όχι μόνο στην υψηλότερη θέση στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο για την ψηφιακή ασφάλεια».

Την Ελλάδα ακολουθούν η Λιθουανία, το Βέλγιο, η Τσεχία και η Γερμανία.

Το άρθρο αναφέρεται και στη λεγόμενη «ψηφιακή ποιότητα ζωής» στην Ευρώπη, όπου την πρωτιά παίρνει η Δανία, σύμφωνα με δείκτη που εξετάζει παράγοντες όπως η προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, η ασφάλεια, η ποιότητα του Διαδικτύου, οι ηλεκτρονικές υποδομές και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Euronews: Αξιολογήθηκαν 117 χώρες -Οι πρώτες θέσεις ανήκουν κυρίως σε ευρωπαϊκά κράτη

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που διεξήχθη από τη δανέζικη εταιρεία Surfshark, η οποία ειδικεύεται στα VPN δίκτυα (δίκτυα εικονικού ιδιωτικού δικτύου).

Στο πλαίσιο της έρευνας αξιολογήθηκαν συνολικά 117 χώρες και αξίζει να σημειωθεί πως τις κορυφαίες επιδόσεις κατέγραψαν ευρωπαϊκές χώρες.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα που προκύπτει από την έρευνα είναι πως το κατά κεφαλήν ΑΕΠ δεν είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που καθορίζει το επίπεδο της ψηφιακής ποιότητας ζωής.

Από ό,τι φαίνεται, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Surfshark, Gabriele Racaityte-Krasauske, «τα χρήματα δεν αγοράζουν την ψηφιακή ευτυχία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS