Εσπασε τα «κοντέρ» ο καιρός το Πάσχα: Εως και 13,5 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα [χάρτης]

Εσπασε τα «κοντέρ» ο καιρός το Πάσχα: Εως και 13,5 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα [χάρτης]

«Καυτός» ήταν ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα, και κυρίως την Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Οπως είχε ήδη αναφέρει το meteo.gr, την Κυριακή του Πάσχα σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώθηκαν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου -ευνοώντας το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία.

Ενδεικτικός του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες, είναι ο χάρτης που ακολουθεί και στον οποίο παρουσιάζονται οι αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών την Κυριακή του Πάσχα σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019 με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo./gr:

kairos pasxa pasha 03 05 2021.jpg
«Παρατηρούμε, ότι η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα» σημειώνει το meteo.gr.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ