ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία για την εποχική γρίπη -Στους 38 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι πλέον τα στοιχεία από την εποχική γρίπη, καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα συνολικά 15 άτομα πέθαναν από τις επιπλοκές του ιού.

Ετσι ο αριθμός των νεκρών από την εποχική γρίπη στη χώρα μας αυξήθηκε στους 38. Το ίδιο διάστημα, από 27 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2020, 32 περιστατικά χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από την αρχή της περιόδου έχουν καταγραφεί 151 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 136 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο λόγος για 80 άνδρες και 56 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 57 έτη. Τα 117 (86%) κρούσματα με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός. Ομως, εμβολιασμένοι ήταν μόνο οι 50 (42,7%) ασθενείς.

Από τους ασθενείς που κατέληξαν, οι 17 ήταν άνδρες και 21 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 91 έτη. Τα 36 (94,7%) από τα 38 κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, ωστόσο 14 ασθενείς ήταν εμβολιασμένοι.

Το μικρότερο και το μεγαλύτερο θύμα της γρίπης
Το μικρότερο θύμα της γρίπης αυτόν τον χειμώνα στην Ελλάδα είναι το τετράχρονο κορίτσι που έχασε την ζωή του πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ το μεγαλύτερο ήταν ηλικίας 91 ετών.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως καλύτερου τρόπου προφύλαξης από τη γρίπη.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS