Επιχείρηση «Ελευθερία»: Εγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη [βίντεο]

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Εγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη [βίντεο]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Ελευθερία» για τη χορήγηση του νέου εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Η Ελλάδα παρέλαβε το πρωί της Τρίτης την πρώτη μεγάλη παρτίδα των 83.850 δόσεων του εμβολίου και σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στην περιφέρεια.
Στην επιχείρηση «Ελευθερία», που θεωρείται μαζί με τα τεστ είναι το μεγάλο «όπλο» απέναντι στον κορωνοϊό, μπήκαν σήμερα τα τέσσερα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Πρόκειται για το Πανεπιστημιακό Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό Πάτρας. Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα ξεκίνησαν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

«Πρεμιέρα» εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη
Στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ο πρώτος που εμβολιάστηκε, για συμβολικούς λόγους, ήταν ο Σίμος Μεταλλίδης, Λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Επιτροπής Πανδημίας ΑΧΕΠΑ.

Τη «σκυτάλη», σύμφωνα με το thessnews, στη συνέχεια πήρε ο Γιάννης Ιστίκογλου, επιτηρητής λοιμώξεων στο ΑΧΕΠΑ και άλλοι υγειονομικοί.
Υπενθυμίζεται ότι τα 250 πρώτα εμβόλια των Pfizer – BioNTech έφτασαν χθες στη Θεσσαλονίκη με τον προγραμματισμό να λέει ότι θα εμβολιάζονται καθημερινά 40 υγειονομικοί του νοσοκομείου.

Ο εμβολιασμός στα Ιωάννινα
Ο εμβολιασμός στα Ιωάννινα ξεκίνησε με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ενώ αμέσως μετά εμβολιάστηκαν ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας Σταυρούλα Τσιάρα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι «ο εμβολιασμός αποτελεί την κορωνίδα των παρεμβάσεων στη δημόσια υγεία και υπογράμμισε την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες κατά του κορωνοϊού». Παρά ταύτα, ο υφ. Υγείας τόνισε ότι «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Μέχρι να τον ολοκληρώσουμε θα πρέπει να τηρούμε πιστά τα μέτρα για να βγούμε νικητές, ιδιαίτερα τις επόμενες γιορτινές ημέρες».

Πράσινο φως» για Πάτρα και Λάρισα
Στην Πάτρα οι πρώτοι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου. Πρώτος εμβολιάστηκε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας στην οποία υπάγεται και η Δυτική Ελλάδα ο Γιάννης Καρβέλης ενώ το εμβόλιο έκανε στο περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και η υφυπουργός Υγείας Ζώη Ράπτη.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Οι πρώτοι που έκαναν το εμβόλιο ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος και ο Καθηγητής Παιδιατρικής του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Συρογιαννόπουλος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS