Χαλάρωση μέτρων: Στο 50% η πληρότητα στα γήπεδα, «ναι» σε όρθιους στη διασκέδαση και στις σχολικές εκδρομές

Χαλάρωση μέτρων: Στο 50% η πληρότητα στα γήπεδα, «ναι» σε όρθιους στη διασκέδαση και στις σχολικές εκδρομές

Θετικά εισηγείται η επιτροπή των ειδικών για τα γήπεδα και τις σχολικές εκδρομές

«Ναι» στην αύξηση πληρότητας στα γήπεδα, σε όρθιους στη διασκέδαση και στις σχολικές εκδρομές φέρεται να λέει η Επιτροπή των Ειδικών, που συνεδρίασε σήμερα θέτοντας επί τάπητος όλα τα υπάρχοντα μέτρα αποτροπής της Covid-19.

Όσον αφορά στα γήπεδα, οι ειδικοί δίνουν το «πράσινο φως» για να αυξηθεί η πληρότητα στο 50%.

Στο τραπέζι βρέθηκε και η διασκέδαση. Οι ειδικοί κλήθηκαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτρέπονται και όρθιοι πελάτες στους κλειστούς χώρους όπου, ούτως ή άλλως, μπορούν να εισέρχονται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε το «πράσινο φως».

Αναφορικά με τις σχολικές εκδρομές, η θετική εισήγηση είναι για επανέναρξη τους από 1η Μαρτίου.

Αναφορικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, όπως έγραφε σήμερα η «Κ», οι ειδικοί εμφανίζονται αρνητικοί στη διενέργεια των καρναβαλικών παρελάσεων. Ωστόσο συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μπορούν να διενεργούνται εορταστικές εκδηλώσεις – χοροί σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Ο βασικός φόβος μελών της επιτροπής για τις καρναβαλικές παρελάσεις είναι ότι γεγονότα υπερμετάδοσης, σε συνδυασμό με την κινητικότητα του πληθυσμού και τις εκδρομές των Αποκριών, θα ανατρέψουν πολύ γρήγορα την εικόνα σταθεροποίησης και πολύ αργής υποχώρησης της επιδημίας, που με κόπο έχει επιτευχθεί τον τελευταίο μήνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ