Επιχείρηση «Ελευθερία»: Πρεμιέρα τον Ιούνιο η πλατφόρμα για τους άνω των 18 -Στόχος οι 5,4 εμβολιασμοί μέχρι τέλος Μαΐου

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Πρεμιέρα τον Ιούνιο η πλατφόρμα για τους άνω των 18 -Στόχος οι 5,4 εμβολιασμοί μέχρι τέλος Μαΐου

Ανεβάζει στροφές η επιχείρηση «Ελευθερία» για το χτίσιμο του τείχους ανοσίας που θα μας επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα, την ώρα που ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες ανοίγουν σταδιακά.

Μετά την εντυπωσιακή ανταπόκριση των 30άρηδων και τον 40άρηδων για εμβολιασμό κατά της covid-19, οι οποίοι αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται αποκλειστικά με το εμβόλιο της Astrazeneca, στο υπουργείο Υγείας προσανατολίζονται στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 18+ εντός του Ιουνίου.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας χθες στην τηλεόραση του Mega. Όπως είπε στόχος είναι η πλατφόρμα να ανοίξει εντός του Ιουνίου προκειμένου οι άνω των 18 ετών να εμβολιαστούν μέσα στους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο.

«Είναι το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «βλέπουμε ένα μεγάλο κύμα να εμβολιάζεται, παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν».

Πότε θα μπορούν να διαλέξουν εμβόλια οι ηλικίες 30-44
Σχετικά με το ζήτημα των ραντεβού για εμβολιασμό για τους 30-44 με όλα τα εμβόλια και όχι μόνο με αυτό της Astrazeneca ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι αυτό εξαρτάται από δύο παραμέτρους. «Μία είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμα εμβολιασμού». «Πλήρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όμως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η κατηγορία 40-44 ετών» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι πλέον τα διαθέσιμα ραντεβού είναι για τον Ιούνιο.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας δόσης, τρίτης, για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν στην αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνων.

Στόχος οι 5,4 εμβολιασμοί μέχρι τέλος Μαΐου
Υπενθυμίζεται ότι στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί 5,4 εκατ. εμβολιασμοί. Συγκεκριμένα, στόχος είναι να έχουν γίνει 3,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί με τη μία δόση, ενώ 1,9 εκατ. θα έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις.

Πάνω από 4 εκατομμύρια Ελληνες έχουν εμβολιαστεί ή προγραμματίσει το ραντεβού τους
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, η Ελλάδα χθες έσπασε και το ορόσημο των 4 εκατομμυρίων εμβολιασμών ή προγραμματισμένων ραντεβού.

Ειδικότερα, πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες της Ελλάδας έχουν ήδη εμβολιαστεί ή προγραμματίσει το ραντεβού τους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο twitter.

Το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων για τον Μάιο
Παράλληλα, από το υπουργείο Υγείας το περασμένο διάστημα δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα αναφορικά με τις παραλαβές των εμβολίων.

Συγκεκριμένα, εντός του μήνα:

  • Η Pfizer θα προμηθεύσει 2.150.000 δόσεις
  • Η Moderna 350.000 δόσεις
  • Η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε την παράδοση 220.000 δόσεων και περιμένουμε επιβεβαίωση για ακόμα 80.000 δόσεις.
  • Η Astrazeneca επιβεβαίωσε την παράδοση 150.000 δόσεων και περιμένουμε επιβεβαίωση για πάνω από 300.000 δόσεις ακόμα.


Όπως έχει γίνει γνωστό στόχος είναι να δημιουργηθούν νέα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, πραγματοποιώντας εμβολιασμούς μέχρι τα μεσάνυχτα προκειμένου να αυξηθεί ο ρυθμός των ημερήσιων εμβολιασμών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS