Έπεσε η αυλαία στη δίκη για τη δολοφονία του Γιάννη Μάκρη: Ισόβια κάθειρξη στον 33χρονο δολοφόνο του

Έπεσε η αυλαία στη δίκη για τη δολοφονία του Γιάννη Μάκρη: Ισόβια κάθειρξη στον 33χρονο δολοφόνο του

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε και από το Εφετείο στον εκτελεστή του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε τον βουλγαρικής καταγωγής κατηγορούμενο χωρίς ελαφρυντικά και του επιβλήθηκε επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τη χορήγηση ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Αντιθέτως ο 37χρoνος αδελφός του, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αθωώθηκε, κατα πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

«Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω», τόνισε η χήρα του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα, μετά την έκδοση της απόφασης, ενώ ο δικηγόρος της Γιάννης Μαρακάκης επισήμανε: «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ