Επελαύνει η κακοκαιρία Ελπίς - Στα λευκά τα βουνά της Αττικής - Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Επελαύνει η κακοκαιρία Ελπίς - Στα λευκά τα βουνά της Αττικής - Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει από σήμερα τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας, ακόμα και στα νησιά του Αιγαίου.

Παράλληλα, επικρατούν βοριάδες έντασης 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά, ενώ από σήμερα αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Αυτήν την ώρα το ψυχρό μέτωπο έχει μετατοπιστεί ελαφρώς νοτιότερα, στα ανατολικά ηπειρωτικά και εντός Αιγαίου, με τα φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα να εξασθενούν.

Επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι μέγιστες τιμές τους δε θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα ο παγετός θα είναι ισχυρός και ειδικά στην κεντρική και τη βόρεια χώρα τοπικά ολικός.

Τα νεότερα δεδομένα σύμφωνα με το meteo


Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για σήμερα Σάββατο 22/01 αναμένουμε αρχικά τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, του Βορείου Αιγαίου και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Τοπικές βροχές αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ είναι πιθανό στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να εκδηλωθούν καταιγίδες που ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο θα διατηρηθούν κυρίως στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη όπου με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας μετά τις απογευματινές ώρες οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλώνονται πάνω απο τα ~600-800 μέτρα.

Τις πρώτες νυχτερινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ενδεχομένως καταιγίδεςστα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά πάνω απο τα ~300-400 μέτρα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής 23/01 είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω απο τα 300-400 μέτρα στα δυτικότερα τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται να ενταθούν εκ νέου.

Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται ενδεικτικά ο αθροιστικός υετός 3ώρου σε μορφή βροχής με πράσινες και μπλε αποχρώσεις και σε μορφή χιονιού με μωβ αποχρώσεις μεταξύ 11:00 και 14:00 (Γράφημα 1) και μεταξύ 20:00 και 23:00 του Σαββάτου 22/01 (Γράφημα 2).

Στην Αττική έπεσαν χιόνια στα βόρεια του νομού, ενώ και σε άλλες περιοχές ρίχνει χιονόνερο. Η Πάρνηθα, η Πεντέλη και ο Υμμητός έχουν ντυθεί στα λευκά.

Σύμφωνα με την τροχαία εξαιτίας της χιονόπτωσης έχουν κλείσει οι εξής δρόμοι:

1) Λεωφόρος Διονύσου (Περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη

2) Οδός Διονύσου (Περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του “414” προς Ν.Μάκρη

3) Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS