Ενοχλημένη η Τουρκία για τα F-16 Viper που παρέλαβε η Ελλάδα - «Παρέμβαση των ΗΠΑ σε βάρος μας»

Ενοχλημένη η Τουρκία για τα F-16 Viper που παρέλαβε η Ελλάδα - «Παρέμβαση των ΗΠΑ σε βάρος μας»

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στον τουρκικό Τύπο από την παράδοση των δύο πρώτων αναβαθμισμένων F16 Viper στην Ελλάδα, η οποία έλαβε χώρα χθες, με τις τουρκικές εφημερίδες να εκφράζουν έως και παράπονα για τη στάση των ΗΠΑ.

«Ενώ οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την Τουρκία, ακόμα και στην παράδοση ανταλλακτικών, ήδη παρέδωσαν δύο F-16, και θα παραδώσουν άλλα 81», αναφέρει χαρακτηριστικά η Milliyet, με την Sozcu να σημειώνει ότι «η Ελλάδα παρέλαβε δύο F-16, τα οποία εκσυγχρονίστηκαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ».

Για «παρέμβαση» των ΗΠΑ «εναντίον της Τουρκίας» κάνει λόγο η A Haber, σημειώνοντας ότι «μετά τις κρίσεις που συνέβησαν με την Ελλάδα, ήρθε η παρέμβαση των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας. Εκσυγχρονίζουν 83 F-16 και ήδη παραδίδουν τα δύο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα αναβαθμισμένα F-16 Viper έφτασαν στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα τη Δευτέρα, με την Πολεμική Αεροπορία να ετοιμάζεται να παραλάβει συνολικά 83 μαχητικά που θα εκσυγχρονιστούν.

Τα δύο πρώτα F-16 Viper θα χρησιμεύσουν ως αεροσκάφη εκπαίδευσης των χειριστών της Π.Α., ενώ την ίδια στιγμή στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ γίνονται προσπάθειες να παραδοθούν εντός του 2022 τουλάχιστον έξι ακόμη αεροσκάφη αυτού του τύπου.

Από τα τεχνικά στοιχεία της αναβάθμισης των F-16 Viper, το πλέον σημαντικό αφορά την εγκατάσταση ραντάρ τύπου AESA, γεγονός το οποίο θα μετατρέψει 83 αεροσκάφη σε πλήρως διαλειτουργικά με F-35.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS