Ελληνοτουρκικά: To παρασκήνιο με τις προτάσεις Στόλτενμπεργκ

Ελληνοτουρκικά: To παρασκήνιο με τις προτάσεις Στόλτενμπεργκ

«Μετά τις συζητήσεις μου με τους ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ για τη θέσπιση μηχανισμών προκειμένου να υπάρξει στρατιωτική αποκλιμάκωση και να μειωθεί ο κίνδυνος περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειo», ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.



 

https://twitter.com/jensstoltenberg/status/1301556495688048640?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1301556495688048640%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.naftemporiki.gr%2Fstory%2F1633437%2Fellinotourkika-to-paraskinio-me-tis-protaseis-stoltenmpergk

 



Ωστόσο, διπλωματικές πηγές της Αθήνας υποστήριξαν ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και έσπευσαν να τον διαψεύσουν καθώς δεν υπήρξε καμία επικοινωνία ούτε με τον υπουργό Εξωτερικών, αλλά ούτε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι κρύβεται πίσω από την κίνηση Στόλτενμπεργκ

Πίσω από την κίνηση Στόλτενμπεργκ φαίνεται πως υπάρχει ένα πλούσιο παρασκήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συναντήθηκε με του εκπροσώπους των δύο χωρών στην Συμμαχία και τους παρουσίασε ένα έγγραφο με προτάσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιγραφή ενός Νατοϊκού μηχανισμού αποφυγής ατυχημάτων και επικίνδυνων περιστατικών στην περιοχή μεταξύ δύο συμμάχων στο πλαίσιο του Οργανισμού. Οι δύο εκπρόσωποι παρέλαβαν το έγγραφο με το περιθώριο μιας εβδομάδας για να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

Αναλυτές αποδίδουν την σπουδή Στόλτενμπεργκ σε πιθανές αμερικανικές πιέσεις για την δραστηριοποίηση της Συμμαχίας προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση, με αποτέλεσμα να επιχειρήσει να προκαταλάβει τις εξελίξεις. Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα τόνιζαν ότι «προϋπόθεση διαλόγου συνιστά η απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό σήμερα να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ